Datele medicale ale unor pacienți britanici, publicate după un atac cibernetic

Datele medicale ale unor pacienți britanici, publicate după un atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Datele medicale sensibile ale unor pacienți britanici au fost publicate după un atac cibernetic care a vizat un furnizor de servicii la începutul lunii iunie și care perturbă în continuare funcționarea marilor spitale londoneze, a anunțat Serviciul Național de Sănătate din Regatul Unit (NHS), informează AFP.

"NHS England a fost informat că grupul de infractori cibernetici a publicat joi seară date despre care se crede că aparțin furnizorului Synnovis și care au fost furate în timpul atacului", a anunțat serviciul britanic.

Urmărește-ne și pe Google News
TAROM lansează ofertele speciale de toamnă pentru destinații internaționale, începând de la 179 euro, pentru călătorii dus-întors CITEȘTE ȘI TAROM lansează ofertele speciale de toamnă pentru destinații internaționale, începând de la 179 euro, pentru călătorii dus-întors
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Atacul cibernetic masiv împotriva acestei companii specializate în analize ale sângelui, comis pe 3 iunie, a avut un "impact major" asupra mai multor servicii medicale, inclusiv asupra transfuziilor de sânge, scrie Agerpres.

Funcționarea unor spitale din centrul Londrei, King's College Hospital, Guy's și St Thomas, a fost grav afectată, mii de programări și de operații fiind anulate în ultimele două săptămâni.

BBC afirmă că grupul rus de infractori cibernetici Qilin se află în spatele acestui atac.

FOTO Rețeaua de săli de fitness Sweat Concept, controlată de Medlife, se extinde CITEȘTE ȘI FOTO Rețeaua de săli de fitness Sweat Concept, controlată de Medlife, se extinde

Potrivit radioteleviziunii publice britanice, grupul Qilin ar fi partajat aproape 400 GB de date - inclusiv numele pacienților, datele de naștere, numerele NHS și descrieri ale analizelor de sânge - pe site-ul său de pe darknet (internetul întunecat) și pe canalul Telegram.

"Înțelegem că acest lucru poate provoca îngrijorare și continuăm să lucrăm cu Synnovis, cu Centrul Național de Securitate Cibernetică și cu alți parteneri pentru a raporta cât mai rapid posibil conținutul fișierelor publicate" și pentru a verifica dacă acestea reprezintă într-adevăr date ale companiei Synnovis, a precizat NHS England. 

viewscnt
Afla mai multe despre
serviciul național de sănătate
date medicale