Mpox se răspândește; boala afectează deja 16 țări

Mpox se răspândește; boala afectează deja 16 țări
scris 14 oct 2024

Încă două țări africane au înregistrat cazuri de mpox în ultimele 6 săptămâni, ceea ce urcă numărul total al statelor afectate la 16, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS) la Geneva, informează DPA.

Cazuri au fost raportate în Zambia și Ghana pentru prima dată în acest an, a declarat OMS. În întreaga Africă, numărul cazurilor suspecte a crescut cu 3,6%, ajungând la 36.787 pe 6 octombrie, a adăugat organizația.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Hidroelectrica vrea să modernizeze cea mai mare hidrocentrală din România, pentru a-i prelungi viața cu 30 de ani. Probleme serioase, cauze neidentificate CITEȘTE ȘI DOCUMENT Hidroelectrica vrea să modernizeze cea mai mare hidrocentrală din România, pentru a-i prelungi viața cu 30 de ani. Probleme serioase, cauze neidentificate
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Țara cea mai afectată în 2024 continuă să fie Republica Democratică Congo (6.169 de cazuri confirmate, 25 de decese), urmată de Burundi (987 de cazuri confirmate, fără decese) și Nigeria (94 de cazuri confirmate, fără decese)", a precizat OMS.

Circa 85% din cazurile suspecte au fost înregistrate în RDC, această țară semnalând peste 6.000 de cazuri bolii, cunoscută anterior sub numele de variola maimuței. Experții medicali cred însă că numărul real al cazurilor este mai mare, scrie Agerpres.

Aceștia notează că doar o parte din persoanele care prezintă erupții cutanate sunt testate și că multe nu solicită asistență medicală din jenă, în principal pentru că boala a fost răspândită inițial prin contact sexual.

Mpox se transmite prin contact direct cu pielea sau cu membranele mucoase ale unei persoane infectate. Numeroși copii de vârstă mică sunt în prezent infectați.

Barcelona caută cheia pentru reglementarea turismului excesiv CITEȘTE ȘI Barcelona caută cheia pentru reglementarea turismului excesiv

Boala, ale cărei simptome includ febra și durerile articulare, provoacă erupții pe tot corpul și poate fi fatală pentru copiii de vârstă mică și pentru persoanele cu un sistem imunitar compromis.

O campanie de vaccinare a fost lansată în RDC la începutul acestei luni, în contextul în care ratele de infecție au crescut brusc în Africa. OMS a declarat actuala epidemie de mpox "o urgență de sănătate publică de interes internațional". 

viewscnt
Afla mai multe despre
mpox
zambia