Medicii de medicină generală, absolvenți a facultăților de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat vor putea fi angajați la cabinetele de medicină școlară, conform unui proiect al actualei coaliții de guvernământ. Măsura ar urma să soluționeze astfel deficitul de personal din aceste cabinete.
Inițiatorii propunerii arată că la nivel național există 3.370 de cabinete medicale școlare, din care 3.237 în unitățile de învațământ general și 133 în unitățile de învațământ special, precum și 501 cabinete stomatologice, din care 484 în unități de învațământ general și 17 în unități de învățământ special.
Potrivit datelor oficiale, în aceste cabinete medicale sunt încadrați 2.081 medici și 4.320 asistenți medicali.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Rezultă astfel un deficit de personal medical pentru asigurare asistentei medicale în rețeaua de medicină școlară care poate fi asigurat prin încadrarea medicilor de medicinã generalã, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat”, arată autorii proiectului.
Propunerea legislativă prevede, prin urmare, încadrarea acestor medici în cabinetele de medicină școlară.
”Medicii de medicină generală, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005 și care nu au promovat examenul de rezidențiat, pot fi încadrați în cabinetele de medicină școlară”, prevede proiectul.