Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon” a demisionat

Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon” a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Medicul Bogdan Socea își anunță demisia din funcția de manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon”, precizând că anunțul vine ”în lumina solicitării domnului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, și a orimului ministru, precum și a circumstanțelor recente”.

El exprimă angajamentul personalului unității sanitare față de pacienți și de comunitatea pe care o deservește. ”Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” rămâne dedicat furnizării de servicii medicale de calitate și sigure pentru toți pacienții noștri”, subliniază Socea.

Urmărește-ne și pe Google News

”În urma declarațiilor domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, doresc să adresez următoarele puncte de clarificare și să exprim angajamentul nostru față de pacienți și de comunitatea pe care o deservim. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a solicitat zilele trecute demisia mea și a directorului medical. Această decizie vine pe fondul unor anchete în desfășurare și a unor evenimente recente care au afectat încrederea publicului în Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”. Recent, spitalul nostru a fost în centrul unui scandal major. Înțelegem pe deplin gravitatea situației și impactul negativ pe care acesta l-a avut asupra familiilor pacienților și asupra încrederii comunității în sistemul de sănătate”, afirmă medicul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ANUNȚ - Mesajele RO-ALERT, pregătite să fie primite și pe televizor, e-mail, SMS CITEȘTE ȘI ANUNȚ - Mesajele RO-ALERT, pregătite să fie primite și pe televizor, e-mail, SMS

El subliniază cooperarea cu autoritățile, scrie News.ro.

”Dorim să subliniem că suntem angajați pe deplin în cooperarea cu autoritățile competente pentru a clarifica circumstanțele acestor tragedii. Totodată, am investigat intern fiecare detaliu al acestor evenimente pentru a identifica eventualele deficiențe și a implementa măsurile necesare. În perioada recentă, am demarat o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța serviciilor medicale. De asemenea, am inițiat o revizuire a tuturor protocoalelor și procedurilor din secția de Terapie Intensivă”, spune Bogdan Socea.

Medicul precizează că Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” rămâne dedicat furnizării de servicii medicale de calitate și sigure pentru toți pacienții, înțelegând importanța accesului la îngrijire medicală de urgență și depunând eforturi pentru îmbunătățirea continuă a standardelor de practică medicală.

”În lumina solicitării domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, și a Primului Ministru, precum și a circumstanțelor recente, îmi prezint demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” București, pentru a sprijini eforturile de restabilire a încrederii publicului în această instituție”, anunță medicul Bogdan Socea în finalul mesajului.

Doi medici de la Secția ATI  a Spitalului Pantelimon au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient căruia i-ar fi fost scăzută doza de noradrenalină.

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan socea
sfântul pantelimon