Judecător: J&J datorează acționarilor Auris 1 miliard de dolari în legătură cu un acord din 2019 cu robotică

Judecător: J&J datorează acționarilor Auris 1 miliard de dolari în legătură cu un acord din 2019 cu robotică
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

Johnson & Johnson (J&J) datorează acționarilor Auris Health despăgubiri de 1 miliard de dolari pentru încălcarea acordului de achiziție a dezvoltatorului privat de robotică din 2019, a decis miercuri un judecător din Delaware, transmite Reuters.

Vicecancelarul Lori Will de la Curtea Cancelariei a constatat, după un proces de două săptămâni, că J&J a încălcat un acord de fuziune și nu a susținut tehnologia iPlatform achiziționată, ceea ce ar fi dus la creșterea plăților către acționarii Auris, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Noi imagini de pe șantierul centurii Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare. Când va fi gata CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini de pe șantierul centurii Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare. Când va fi gata
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

J&J plătise în avans 3,4 miliarde de dolari în numerar, dar s-a angajat să plătească până la 2,35 miliarde de dolari suplimentari acționarilor Auris, dacă tehnologia achiziționată ar fi îndeplinit diferite etape.

”Promisiunea J&J față de Auris a fost încălcată aproape imediat după finalizarea tranzacției”, a spus Will în hotărârea ei de 145 de pagini.

Conglomeratul de asistență medicală din New Jersey a achiziționat și platforma de robotică Monarch a companiei Auris, iar cele două au fost dezvoltate pentru a diagnostica și trata cancerul pulmonar.

Judecătorul a spus că, în loc să dedice resurse dispozitivului iPlatform, astfel încât să poată atinge etapele de reglementare și să ofere plăți suplimentare acționarilor Auris, J&J l-a forțat să concureze cu propriul dispozitiv Verb.

”Robotul iPlatform a devenit efectiv un magazin de piese pentru Verb”, a scris Will.

J&J a spus că nu este de acord cu hotărârea și ia în considerare un recurs.

Banca Poloniei nu cedează la presiuni și menține dobânda nemodificată CITEȘTE ȘI Banca Poloniei nu cedează la presiuni și menține dobânda nemodificată

”În principiu, instanța a considerat contractul nostru rezonabil din punct de vedere comercial ca impunând o obligație nerezonabilă din punct de vedere comercial”, a spus compania. J&J a mai spus că decizia nu are nicio legătură cu programul său actual de robotică.

J&J a atribuit ratarea obiectivelor problemelor tehnice cu dispozitivele Auris, conform deciziei lui Will.

Compania a afirmat, de asemenea, că acordul de fuziune i-a permis să utilizeze produsele Auris în orice mod care a avansat programul general de robotică al J&J, o afirmație pe care Will a contestat-o.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson & johnson
auris health