Dr.Max intră oficial în România - peste 400 de farmacii rebranduite într-o singură zi

Dr.Max intră oficial în România - peste 400 de farmacii rebranduite într-o singură zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2020

Brandul Dr.Max, cel mai mare lanț de farmacii din Europa Centrală și de Est, deschide astăzi, la nivel național, 418 farmacii, în 93 de orașe.

În vara anului 2017, Profit.ro a anunțat că Dr.Max va intra pe piața românească prin preluarea a patru firme locale care operează farmaciile Arta, respectiv Fastpharm SRL, Iezer Farm SRL, Panpharma Med SRL și York Farm SRL.

Urmărește-ne și pe Google News

În paralel, grupul Penta, care controlează Dr.Max, a preluat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, cu rețeaua de farmacii Sensiblu și Punkt.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acum, farmaciile Arta și Punkt intră sub brandul Dr. Max, în timp ce cele peste 200 de farmacii sub brandul Sensiblu își vor păstra această denumire. Practic, grupul A&D Pharma a decis să opereze doar cu două branduri distincte: Dr.Max și Sensiblu.

Dr. Max, pe piață din 2004, este unul dintre cele mai puternice lanțuri farmaceutice din regiune, lider pe piața din Cehia și Slovacia.

Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma Group

Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma Group

În vara anului 2017, Profit.ro a anunțat că Dr.Max va intra pe piața românească prin preluarea a patru firme locale care operează farmaciile Arta, respectiv Fastpharm SRL, Iezer Farm SRL, Panpharma Med SRL și York Farm SRL.

Informația a fost confirmată ulterior, dar tranzacția a întâmpinat o dificultate. Pentru ca grupul Penta, care controlează Dr.Max, să poată prelua în paralel A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, cu rețeaua de farmacii Sensiblu și Punkt, precum și distribuitorul Mediplus, Consiliul Concurenței a impus ca Dr. Max să cesioneze 18 farmacii Arta, din București și Timișoara.

VIDEO Bancomat aruncat în aer în Sinaia CITEȘTE ȘI VIDEO Bancomat aruncat în aer în Sinaia

Cu o experiență de peste 25 de ani pe piața locală, A&D Pharma este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din Romania, care oferă servicii de retail farmaceutic și distribuție de medicamente, având o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de euro în 2019 și peste 5.000 de angajați.

A&D Pharma deține două linii de business, ambele de importanță strategică: linia de distribuție de medicamente și linia de retail pharma.

În primăvara anului trecut, Profit.ro a anunțat că grupul financiar ceh Penta Investments, a preluat și lanțul de farmacii Belladonna.

Grupul Penta, din care face parte Glebi Holdings PLC, este specializat în investiții pe termen lung. Penta are investiții în sectoare variate, precum: jocuri de noroc, servicii financiare, servicii farmaceutice, producție etc. În România, Grupul Penta/Dr. Max este activ în domeniul serviciilor de sănătate.

Penta Investment Group este acționarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive și jocuri de noroc, care în toamna lui 2017 a finalizat în România preluarea companiilor Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena de la Fortbet Holdings, într-o tranzacție de 47 de milioane de euro. În acționariatul Fortuna, cu 10% din acțiuni, este Franklin Templeton Investment Funds, din grupul financiar care administrează și Fondul Proprietatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
dr.max
farmacii