Declin al acțiunilor Novo Nordisk și Eli Lilly, din cauza datelor promițătoare ale unui studiu al Roche pentru un medicament contra obezității

Declin al acțiunilor Novo Nordisk și Eli Lilly, din cauza datelor promițătoare ale unui studiu al Roche pentru un medicament contra obezității
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2024

Acțiunile Novo Nordisk și Eli Lilly au scăzut, după ce Roche a anunțat date promițătoare ale unui studiu în fază incipientă privind cel mai recent medicament candidat al său pentru obezitate, transmite CNBC.

Gigantul farmaceutic elvețian a declarat miercuri că un al doilea medicament candidat al Carmot Therapeutics, companie cumpărată recent, a indicat rezultate pozitive, intensificând și mai mult concurența pe piața medicamentelor pentru slăbit.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid. Anterior declarase că numai o problemă medicală îl poate face să se retragă din cursa prezidențială CITEȘTE ȘI VIDEO Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid. Anterior declarase că numai o problemă medicală îl poate face să se retragă din cursa prezidențială
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile Roche au crescut cu 6%, în timp ce acțiunile producătorului medicamentului Wegovy, Novo Nordisk, au scăzut cu 35,3%, în timp ce producătorul Zepbound Eli Lilly a fost cu aproximativ 2,8%, scrie News.ro.

Acțiunile companiei daneze de biotehnologie Zealand Pharma, care își dezvoltă și propriul tratament pentru obezitate, au scăzut, de asemenea, cu peste 8,4%.

Roche a spus că pilula sa experimentală CT-996, administrată o dată pe zi, a dus la o scădere în greutate medie, ajustată la placebo, de 6,1%, în decurs de patru săptămâni, la pacienții obezi fără diabet de tip 2, într-un studiu de fază I.

”Suntem încântați să vedem pierderea în greutate semnificativă din punct de vedere clinic la persoanele tratate cu terapia noastră orală GLP-1 CT-996, care ar putea ajuta, în cele din urmă, pacienții să abordeze atât indicațiile de gestionare a greutății cronice, cât și de controlul glicemiei”, a spus directorul medical al Roche, Levi Garraway.

ANUNȚ România se uită spre cărbune în caniculă: Pune în funcțiune instalații energetice vechi de zeci de ani. La Paroșeni a fost folosită inclusiv munca manuală pentru a încărca cărbunele, cu echipamente din anii 1950 CITEȘTE ȘI ANUNȚ România se uită spre cărbune în caniculă: Pune în funcțiune instalații energetice vechi de zeci de ani. La Paroșeni a fost folosită inclusiv munca manuală pentru a încărca cărbunele, cu echipamente din anii 1950

Rezultatele vin pe măsură ce concurența crește în sectorul cu dezvoltare rapidă a medicamentelor pentru slăbit, pilula orală Roche fiind probabil să ofere o alternativă atrăgătoare pentru pacienții cărora le displac injecțiile.

Roche și-a finalizat achiziția dezvoltatorului de medicamente anti-obezitate Carmot Therapeutics în ianuarie, iar în mai firma a publicat date promițătoare, în stadiu incipient, pentru un alt medicament candidat pentru pierderea în greutate, CT-388.

Cu toate acestea, CEO-ul Roche Pharmaceuticals, Teresa Graham, a declarat pentru CNBC, în decembrie, că ar putea trece câțiva ani până când tratamentele orale pentru obezitate vor fi disponibile pe scară largă.

viewscnt
Afla mai multe despre
novo nordisk
eli lilly
roche