Compania israeliană Teva a finalizat achiziția fabricii de medicamente oncologice Actavis-Sindan Pharma din București

Compania israeliană Teva a finalizat achiziția fabricii de medicamente oncologice Actavis-Sindan Pharma din București
scris 3 aug 2016

Compania farmaceutică israeliană Teva a finalizat achiziția fabricii de medicamente oncologice Actavis-Sindan Pharma din București, parte din divizia de medicamente generice a companiei Allergan.

În septembrie anul trecut, Teva a încheiat un acord la nivel internațional prin care a preluat divizia de medicamente generice a grupului Allergan (fost Actavis), din care face parte și unitatea din România.

Urmărește-ne și pe Google News

Divizia a fost vândută pentru 33,4 de miliarde de dolari în numerar și 6,75 de miliarde de dolari în acțiuni (sub 10%).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În România, prin preluarea activității Allergan-Actavis, Teva urcă de pe locul 18 pe 9 pe piața farmaceutică locală, cu vânzări cumulate de circa 400 milioane lei (90 milioane euro) și o cotă de piață de 3,5%, potrivit calculelor Profit.ro pe baza datelor Cegedim din anul 2015.

Șapte companii farma au pus bazele Asociației Române a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale CITEȘTE ȘI Șapte companii farma au pus bazele Asociației Române a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale

În intervalul analizat, conform Cegedim, Teva România ocupa poziția 18 pe piața farmaceutică românească, cu vânzări de 209,3 milioane lei și o cotă de piață de 1,8%, iar Actavis (care a devenit în luna iunie 2015 Allergan) se situa pe locul 20, cu vânzări de 185,4 milioane lei și o cotă de 1,6%.

În urma achiziției, Teva va intra și în top 10 companii farmaceutice la nivel global, pe locul 9, cu vânzări estimate la 26 miliarde dolari. Compania israeliană ocupă de mai mulți ani primul loc în topul producătorilor de medicamente generice la nivel mondial.

"Suntem încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție pentru acționarii noștri și că vom integra rapid Actavis Generics în cadrul Teva. Mai mult decât atât, ca urmare a profilului nostru financiar consolidat în urma acestei tranzacții, vom fi mai bine poziționați pentru a beneficia de avantajele capacităților de cercetare și dezvoltare Teva  în vederea creșterii veniturilor brute și extinderii portofoliului nostru. Fluxul de numerar rezultat în urma achiziției va permite reducerea creanțelor și ne va da posibilitatea  să continuăm alocarea de capital, cu accent pe susținerea produselor strategice din divizia medicamentelor de specialitate și a portofoliului de produse, și să consolidăm profitul acționarilor”, este declarația transmisă de Erez Vigodman, președinte și CEO Teva.

Prin această achiziție, Teva dispune acum de aproximativ 338 de produse înregistrate care sunt în așteptarea aprobării FDA (Food and Drug Administration) și are aproximativ 115 cereri de autorizare pentru medicamente noi, a căror aprobare o așteaptă în Statele Unite.

Farmaciile special autorizate de ministrul Sănătății vor fi singurele care vor mai vinde online medicamente fără prescripție medicală CITEȘTE ȘI Farmaciile special autorizate de ministrul Sănătății vor fi singurele care vor mai vinde online medicamente fără prescripție medicală

În Europa, după cesionarea unor produse, Teva va avea o rețea capabilă să  lanseze peste 5.000 de produse noi în regiune. Pe piețele în creștere, care includ Asia, Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu, Rusia și Comunitatea Statelor Independente, sunt aproximativ 600 de produse ale companiei în curs de aprobare.

Per ansamblu, în 2017, Teva planifică să lanseze 1.500 de medicamente generice, la nivel global.

Actavis a cumpărat fabrica de medicamente oncologice Sindan în 2006, pentru 147,5 milioane euro. Fabrica Sindan exportă medicamentele în 60 de state.

În 2012, grupul Actavis a fost achiziționat de americanii de la Watson într-o tranzacție de 4,25 miliarde euro și a format cel de-al treilea mare producător de medicamente generice la nivel mondial. După finalizarea achiziției, grupul a luat numele de Actavis. Ulterior, au mai fost achiziționați producătorii Warner Chilcott (8,5 miliarde dolari) și Forest Laboratories (28 miliarde dolari).

În noiembrie 2014, Actavis a preluat Allergan, producătorul Botox, tranzacția fiind finalizată în martie anul trecut. În iunie anul trecut, Actavis a anunțat schimbarea denumirii în Allergan.

Allergan Generics are 29 de fabrici de medicamente generice la nivel mondial, 16.000 de angajați și a generat anul trecut venituri de 6,74 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
teva
sindan
achiziție