Bristol Myers Squibb a dat în judecată AstraZeneca pentru brevete legate de medicamentul oncologic Opdivo

Bristol Myers Squibb a dat în judecată AstraZeneca pentru brevete legate de medicamentul oncologic Opdivo
scris 19 mar 2022

Compania americană Bristol Myers Squibb, într-un proces făcut public vineri, a declarat că tratamentul împotriva cancerului Imfinzi al AstraZeneca îi încalcă brevetele legate de medicamentul său de succes Opdivo, transmite Reuters.

Ce lecții ne-a dat COVID19, care sunt încă vulnerabilitățile sistemului sanitar, ce soluții imediate au autoritățile pentru ca spitalele să devină instituții de sănătate sigure va fi anunțat, alături de multe alte noi acțiuni, la Videoconferința Profit Health.forum - Capacitatea sistemului medical de redresare și reziliență post 
Covid Ediția a X-a.

Videoconferința, programată pentru 31 martie și organizată împreună cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), GNP Guia Naghi & Partners și Nordis Group, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Plângerea făcută de Bristol Myers Squibb la instanța federală din Delaware afirmă că utilizarea Imfinzi pentru a trata cancerul pulmonar și de vezică urinară încalcă mai multe brevete referitoare la imunoterapia Opdivo dezvoltată de Bristol.

Urmărește-ne și pe Google News

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat vineri că producătorul de medicamente anglo-olandez analizează plângerea și va răspunde ”la momentul oportun”, informează News.ro.

Un reprezentant al Bristol Myers a refuzat să comenteze.

Bristol Myers, cu sediul în New York, a obținut anul trecut venituri de peste 7,5 miliarde de dolari din vânzările la nivel mondial de Opdivo.

Imfinzi a adus anul trecut vânzări de peste 2,4 miliarde de dolari pentru producătorul britanic de medicamente.

Bristol a cerut instanței din Delaware o sumă nedezvăluită de despăgubiri bănești.

Opdivo (nivolumab) este un anticorp monoclonal conceput pentru a bloca o proteină pe care celulele canceroase o folosesc pentru a evita sistemul imunitar. Tratamentul elimină în esență frânele sistemului imunitar pentru a lupta împotriva cancerului.

Opdivo este aprobat pentru utilizare împotriva multor tipuri de cancer, inclusiv melanom și cancer avansat de plămân, vezică și rinichi.

Imfinzi (duralumab) funcționează în mod similar. Plângerea, care citează mai multe brevete, spune că Bristol a inventat metodele de îmbunătățire a răspunsurilor imune.

O filială a Bristol Myers a câștigat anterior 1,2 miliarde de dolari de la o divizie a Gilead Sciences, a cărei imunoterapie pentru limfom Yescarta, dintr-o clasă diferită de medicamente, s-a dovedit a încălca unul dintre brevetele sale. O curte de apel din SUA a respins anul trecut despăgubirea respectivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
brevete
strazeneca
bristol myers
opdivo