Afacerile Columna Medical Center au crescut cu 40% anul trecut, când realizat peste 1.000 de fertilizări in vitro și inseminări artificiale

Afacerile Columna Medical Center au crescut cu 40% anul trecut, când realizat peste 1.000 de fertilizări in vitro și inseminări artificiale
scris 9 feb 2017

Columna Medical Center, cel mai mare centru de reproducere umană asistată (RUA) din România, a realizat în 2016 peste 1.000 de proceduri specializate și a înregistrat o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 40% față de anul anterior, iar pentru 2017 estimează o creștere similară.

Înființat în urmă cu 6 ani, în București, Columna Medical Center deține cea mai mare echipă de specialiști în reproducere umană asistată (15 specialiști), cu cea mai vastă experiență în FIV (peste 18 ani). Centrul medical este controlat de Tudor Maria și are în acționariat și medici ai centrului: Corina Neamțu, Diana Cocei și Anamaria-Cezara Bucur.

Urmărește-ne și pe Google News

Din cele 1.000 de proceduri, jumătate au fost fertilizări in vitro (FIV), iar peste 400 inseminări artificiale. Costul unei proceduri FIV în cadrul Columna pornește de la aproximativ 1.600 de euro, în cadrul programului Fertihelp, obiectivul principal fiind ca un număr cât mai mare de cupluri să poată beneficia de un tratament individualizat care să conducă la creșterea ratei de succes a procedurii.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Pentru 2017 am planificat investiții de peste 200.000 de euro în echipamente noi, training-uri pentru personal și atragerea de noi medici. În plus, sperăm că rata bună de succes a FIV obținută în cadrul Programului Național al Ministerului Sănătății să contribuie la reluarea, cât mai curând, a programului pentru anul 2017„ a declarat Nicoleta Zamfir, CEO Columna Medical Center.

În prezent, la serviciile clincii apelează un număr de 1.200 pacienți/lună.

”Rezultatele din 2016 confirmă că infertilitatea este o afecțiune frecventă în România, fiind întâlnită la 10-15% din cuplurile de vârstă reproductivă. Pe de altă parte, cuplurile sunt tot mai informate și nu mai amână rezolvarea situației, adresându-se specialiștilor înainte de 35 de ani, când șansele de succes sunt mai mari. Astfel, din totalul celor 500 de paciente care au realizat fertilizări in vitro în cadrul centrului Columna în 2016, aproximativ 70% au vârste de până în 37 de ani, iar 20% se încadrează în categoria de vârstă 38-40 de ani”, arată compania.

Rata de succes a procedurilor FIV, pe categorii de vârstă, a fost de 43,68% pentru pacientele cu vârsta până în 37 de ani și de 36,54% pentru cele de cu vârsta între 38-40 de ani.

Clinica a participat anul trecut în Programul Național FIV/ET, subvenționat de Ministerul Sănătății, obținând 38 de sarcini clinice din 70 de proceduri FIV realizate, ceea ce înseamnă o rată de succes de 54,28%.

În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilității. Principalele cauze ale acestei afecțiuni sunt atât de natură medicală, cât și modul de viață necorespunzător, care include stresul, alimentația nesănătoasă și fumatul.

viewscnt
Afla mai multe despre
columna
medical
fertilizări