Producătorul român de suplimente alimentare Dacia Plant, fondat în urmă cu 15 ani de antreprenorii Călin Ianta și Radu Ionescu, va investi în acest an 1,1 milioane lei în extinderea capacității de producție de tincture la fabrica pe care o deține în Bod, județul Brașov. De asemenea, compania și-a bugetat investiții de 2,1 milioane lei în marketing și promovare, dar și o cifră de afaceri de 30 milioane lei, cu 3,5% mai mare decât în 2016.
”2016 a fost un an activ pentru Dacia Plant, tradus într-o evoluție bună care ne-a consolidat locul actual între firmele românești producătoare de suplimente naturale. Avem planuri ambițioase pentru 2017 și ne bucurăm că avem o temelie solidă pe care le putem dezvolta” a declarat Liviu Ungureanu, Director General Dacia Plant.
Dacia Plant și-a propus să treacă de 30 de milioane de lei în 2017, iar în 2020 să ajungă la o cifră de afaceri de peste 45 de miilioane de lei
Atingerea obiectivelor va fi realizată prin extinderea capacității de producție și prin campanii de marketing și comunicare.
”Competitivitatea din ce în ce mai crescută pe piața de suplimente naturale și un grad ridicat de educație a consumatorilor ne determină, factual și moral, să investim în extinderea și modernizarea capacității de producție de la Bod.” a declarat Traian Ionescu, Director Administrativ Dacia Plant.
Modernizarea capacității de producție va permite diversificarea portofoliului de produse și un răspuns mai prompt la cererea crescută din piață pentru produsele Dacia Plant.
În fabrica de la Bod-Brașov, Dacia Plant produce peste 250 de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi și siropuri bazate pe plante atent selecționate și pe extracte standardizate. Brandurile companiei sunt: Dacia Plant, Interferonat, Îngerașul, Sublima, Specialiștii Plantelor, Citonat, Pandemiq, Bun de tot și Detoxicolon.
Dacia Plant exportă produsele în Republica Moldova, Spania și Italia.