Surpriză: Canadienii de la Blockchain Power suspendă mineritul de Bitcoin în România după doar 4 luni, reclamând devalorizarea monedei și prețul energiei

Surpriză: Canadienii de la Blockchain Power suspendă mineritul de Bitcoin în România după doar 4 luni, reclamând devalorizarea monedei și prețul energiei
scris 30 oct 2018

Compania canadiană Blockchain Power Trust a decis să suspende activitatea de minerit criptomonede la ferma din România după doar 4 luni de la lansarea operațiunilor, citând deprecierea Bitcoin și prețul ridicat al energiei electrice.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Având în vedere scăderea prețului Bitcoin, creșterea dificultății mineritului și un climat robust de stabilire a prețului pentru energia electrică în România și în Europa, în prezent nu este profitabil pentru companie nici să furnizeze și nici să cumpere energie pentru operațiunile de minerit Bitcoin, astfel că operațiunile de minerit au fost suspendate”, este argumentul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Jerry’s Pizza a inaugurat a treia locație din sectorul 3, în Auchan Vitan CITEȘTE ȘI Jerry’s Pizza a inaugurat a treia locație din sectorul 3, în Auchan Vitan
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Activitatea de minerit ar putea fi reluată dacă va redeveni profitabilă.

Mineritul este procesul prin care sunt introduse pe piață noi monede virtuale. Crearea de noi criptomonede este cu atât mai profitabilă cu cât un sistem are o putere de calcul mai mare și un consum de energie mai scăzut.

Profit.ro a relatat recent că deprecierea prețurilor criptomonedelor și concurența tot mai ridicată din piață au făcut ca, începând cu luna septembrie, mineritul Bitcoin să nu mai fie profitabil pentru persoane fizice, ci numai pentru marii producători instituționali, costul de producție depășind prețul de tranzacționare a unei monede.

Bitcoin, cea mai cunoscută și mai valoroasă monedă virtuală, a înregistrat un maxim istoric de aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017, însă s-a depreciat puternic în prima parte a acestui an, în prezent fiind tranzacționată în jurul a 6.300 de dolari pe unitate.

Blockchain Power a început să mineze criptomonede la ferma de la Dorobanțu (județul Tulcea) în luna iunie, iar până la finele lunii septembrie a minat 107 monede Bitcoin.

Ferma de minerit este amplasată în parcul eolian Dorobanțu, preluat de la OMV în schimbul a 23 milioane de euro. Canadienii au investit circa 2 milioane de dolari în primele echipamente pentru minerit, cu o capacitate agregată de procesare de 27,8 PH/s (pentahash/s, sau 27,8 cvadrilioane de calcule/s).

“Deși suntem dezamăgiți că am oprit activitatea de minerit criptomonede, unul dintre factorii principali care au condus la această decizie este robustețea continuă pe piețele de electricitate, lucru favorabil activității de bază”, spune directorul general al Blockchain Power, Colter Eadie.

Avertisment: Pe teritoriul României sunt instalate tot mai multe servere pentru minarea de criptomonede, cu un impact major pe creșterea consumului de energie electrică CITEȘTE ȘI Avertisment: Pe teritoriul României sunt instalate tot mai multe servere pentru minarea de criptomonede, cu un impact major pe creșterea consumului de energie electrică

Blockchain Power a produs 28.206 MWh de energie electrică în trimestrul încheiat la 30 septembrie, cu 53% mai mult raportat la perioada similară din 2017. În primele 9 luni ale anului, producția de electricitate s-a ridicat la 108.338 MWh, cu 87% peste cantitatea de energie produsă în intervalul ianuarie-septembrie anul trecut.

Pe lângă parcul eoalian de la Dorobanțu, cu o capacitate de 45 MW, Blockchain Power deține și operează în România mai multe instalații producătoare de energie electrică din surse regenerabile.

Compania canadiană a fost fondată sub numele Transeastern Power Trust la Toronto în 2014, an în care a intrat pe piața românească prin achiziția a 11 microhidrocentrale cu o capacitate instalată totală de 5,1 MW, din cadrul proiectelor Rott, Zagra și Suha, unul dintre vânzători fiind compania Romenergo.

La începutul acestui an, compania a decis să își schimbe numele în Blockchain Power Trust și a trecut de la o companie de utilități la o operațiune de minerit criptomonede integrată pe verticală.

Conducerea companiei analizează în prezent opțiunile privind strategia de minerit criptomonede, inclusiv o eventuală reluare a operațiunilor în cazul în care se va estima că acestea vor redeveni profitabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain power trust
minerit bitcoin
criptomonede
suspendare
energie electrica
productie