Ministerul Energiei, care controlează în numele statului român peste 70% din acțiunile producătorului de gaze naturale Romgaz, a lansat o consultare de piață pentru a afla cât l-ar costa să angajeze un head-hunter care să-i ofere asistență în selecția și recrutarea noilor membri ai Consiliului de Administrație al Romgaz, în conformitate cu legislația privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, și cât ar dura procesul de recrutare.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Compania are în prezent 7 administratori provizorii, numiți fără procedură de selecție cu mandate de 4 luni, iar pe 6 ianuarie 2022 este programată o AGA pentru prelungirea cu încă 2 luni a mandatelor acestora.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În octombrie, AGA Romgaz a hotărât declanșarea procedurii de selecție de noi membri ai CA-ului Romgaz, conform prevederilor OUG nr. 109/2011, cu mandate întregi, de 4 ani. Potrivit actului normativ, procedura de selecție a celor 7 noi administratori trebuie realizată de către un expert independent și finalizată în termen de cel mult 150 zile de la declanșare.
Potrivit ministerului, pentru fiecare dintre cele 7 poziții de administrator Romgaz vor trebui recrutați și selectați de către consultant câte maximum 5 candidați – cel mult 35 în total.
"Prestatorul serviciilor de asistență pentru recrutare de personal în vederea selectării și numirii membrilor Consiliului de Administrație la SNGN Romgaz SA (…) garantează ocuparea posturilor minim 12 luni de la data semnării contractului de mandat a candidaților selectați și numiți, în conditiile legii, în calitate de membri ai Consiliului de Administrație al SNGN ROMGAZ SA. În perioada de garanție, înlocuirea membrilor Consiliului de Administrație care au renunțat la mandat se face pe costul integral al expertului, dacă este cazul, cu respectarea procedurilor prevăzute de legislația în vigoare și de prevederile contractului", se menționează în documentația consultării de piață.
Romgaz, la care AGA a aprobat recent tranzacția prin care compania urmează să preia cu peste 1 miliard de dolari subsidiara locală a gigantului petrolier american ExxonMobil deținătoare a jumătate din concesiunea offshore de gaze Neptun Deep, cea mai mare din Marea Neagră românească, a terminat primele 9 luni din 2021 cu un profit net de 1,15 miliarde lei, cu 22,7% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, în principal ca urmare a majorării producției proprii de gaze cu 16%.