Rosneft critică creșterea producției de petrol în Orientul Mijlociu și Occident

Rosneft critică creșterea producției de petrol în Orientul Mijlociu și Occident
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2024

Igor Secin, CEO al grupului energetic rus Rosneft, a declarat că o creștere a capacității de producție de petrol a contracarat eforturile OPEC+ de a reduce producția de petrol. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Capacitate combinată de producție de petrol de rezervă în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Irak a fost de 5,6 milioane de barili pe zi, sau 13% din producția curentă OPEC+.

”Crearea de rezerve, așa cum observăm atât de către companiile din Vest, cât și din Orientul Mijlociu, poate fi o așteptare a unor schimbări serioase ale pieței”, a declarat Sechin, care a fost sceptic cu privire la cooperarea Rusiei cu OPEC, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

”Prezența unor astfel de ”barili fantomă”, care pot avea un impact la scară largă asupra pieței, compensează impactul reducerii voluntare a cotelor de producție întreprinse de principalii participanți OPEC”, a spus el.

Peste 460.000 de SUV-uri Kia din SUA ar trebui parcate afară, pentru a elimina riscul de incendiu, în cadrul unei rechemări CITEȘTE ȘI Peste 460.000 de SUV-uri Kia din SUA ar trebui parcate afară, pentru a elimina riscul de incendiu, în cadrul unei rechemări

”Asta o arată și prețurile pieței, care au scăzut după recenta decizie a miniștrilor țărilor participante (OPEC+).

Unii membri OPEC+, inclusiv Rusia, au convenit duminică să elimine treptat reducerile voluntare de producție, 2,2 milioane de barili pe zi, pe parcursul unui an, începând din octombrie.

De asemenea, OPEC+ a fost de acord să mențină alte reduceri în valoare de 3,66 milioane bpd până la sfârșitul anului 2025.

Prețurile petrolului au scăzut în această săptămână, iar prețul țițeiului Brent, de referință, atins marți un minim de patru luni, de sub 77 de dolari pe baril, deși prețurile au revenit la peste 79 de dolari până la sfârșitul săptămânii.

Cifrele privind capacitatea de producție a membrilor OPEC+ au fost o problemă istorică controversată. Estimările de capacitate ajută OPEC+ să stabilească cifre de referință pentru producție, din care se fac reduceri.

iOS 18 ar putea permite securizarea biometrică a aplicațiilor preinstalate CITEȘTE ȘI iOS 18 ar putea permite securizarea biometrică a aplicațiilor preinstalate

Țările membre tind să lupte pentru estimări de capacitate, mai mari pentru a obține o linie de referință mai ridicată și pentru a ajunge la cote de producție mai mari după aplicarea reducerilor și, prin urmare, în cele din urmă venituri mai mari.

Rusia și Arabia Saudită, principalii exportatori de petrol din lume, au declarat că ar putea întrerupe sau inversa creșterea producției de petrol, dacă piața slăbește.

Secin a mai spus că există multe incertitudini pe piață, cum ar fi rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
petrol
producție
opec