R.Power își extinde portofoliul de proiecte fotovoltaice în România

R.Power își extinde portofoliul de proiecte fotovoltaice în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

R.Power, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, a anunțat semnarea contractelor pentru execuția generală în România a unui portofoliu de parcuri fotovoltaice de 23 MWp.

Proiectele vor fi construite de compania poloneză Nomad Electric și de compania românească Waldervar, specializate în proiectarea, construcția și operarea proiectelor de energie regenerabilă, și unul dintre cei mai mari antreprenori generali ai centralelor fotovoltaice din sud-estul Europei.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Preț record al gazelor în plină vară pe BRM. Ofensivă ucraineană în vecinătatea ultimei stații rusești de export funcționale CITEȘTE ȘI GRAFICE Preț record al gazelor în plină vară pe BRM. Ofensivă ucraineană în vecinătatea ultimei stații rusești de export funcționale
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Adăugarea a 23 MWp în portofoliu este un alt pas în dezvoltarea R.Power în Europa. Până la sfârșitul anului 2025, compania plănuiește să aibă un portofoliu de proiecte fotovoltaice în România cu o capacitate de 100 MWp. Acesta este încă un proiect care aduce R.Power mai aproape de obiectivul strategic de a avea 1GW în operare pe care compania intenționează să-l atingă anul viitor.

Noile proiecte, situate în centrul și estul României, sunt în faza de pregătire pentru construcție. Finalizarea construcției este planificată pentru al doilea trimestru al anului 2025. Parcurile vor fi conectate direct la rețeaua de medie tensiune.

FOTO Transelectrica a lansat o aplicație de prognoză a producției de energie a prosumatorilor, care au devenit o forță în sistemul energetic național CITEȘTE ȘI FOTO Transelectrica a lansat o aplicație de prognoză a producției de energie a prosumatorilor, care au devenit o forță în sistemul energetic național

România este una dintre țările cu cea mai dinamică dezvoltare în proiectele solare din sud-estul Europei. Până la sfârșitul anului 2023, capacitatea totală instalată din surse solare în această țară a ajuns la 2.9 GW. Totuși, planurile de dezvoltare a energiei solare vizează creșterea capacității de generare solară la peste 8 GW până în 2030.

R.Power este un producător independent de energie solară lider din Polonia, extinzându-și operațiunile în România, Italia, Portugalia, Spania și Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
r.power
fotovoltaice