Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% joi, prelungind pierderile de aproape 6% din sesiunea precedentă, deoarece o perspectivă incertă a cererii a umbrit decizia OPEC+ de a menține reducerile producției de petrol, transmite Reuters.
Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners).
Detalii aici
Contractele futures pentru țițeiul Brent, de referință la nivel global, au scăzut cu aproximativ 10 dolari pe baril în mai puțin de 10 zile, după ce s-au apropiat de 100 de dolari la sfârșitul lunii septembrie, scrie News.ro.
Scăderea procentuală combinată din ultimele două zile este cea mai puternică din luna mai pentru ambele benchmarkuri de țiței.
Contractele futures Brent au scăzut joi cu 1,62 dolari, sau cu 1,9%, la 84,19 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au coborât cu 1,55 cenți, sau cu 1,8%, la 82,73 dolari pe baril.
”Aceasta este o activitate tipică de tranzacționare speculativă – încercarea de a profita cât mai bine dintr-o situație proastă, după baia de sânge de miercuri, iar ei (participanții de pe piață) încearcă să ajungă la nivelul minim”, a declarat Bob Yawger, directorul de contracte futures energetice la Mizuho.
Prețurile petrolului au scăzut cu peste 5 dolari miercuri - cea mai mare scădere zilnică din peste un an, chiar și după o reuniune a unui grup ministerial al OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi conduși de Rusia.
Organizațian u a făcut nicio modificare în politica grupului provind producția de petrol, iar Arabia Saudită a declarat că va menține o reducere voluntară de 1 milion de barili pe zi (bpd) până la sfârșitul anului 2023, în timp ce Rusia va menține o reducere voluntară a exporturilor de 300.000 bpd până la sfârșitul anului.
Cu toate acestea, investitorii s-au declarat îngrijorat de faptul că vârful pentru consumul de combustibil a fost lăsat în urmă, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacționare la BOK Financial, adăugând că fondul speculativ și-a lichidat masiv deținerile din teama că ratele dobânzilor mari ar afecta cererea de combustibil.
CITEȘTE ȘI ANPC amendează Wizz Air, dar admite: Am întâmpinat mai multe obstacole”Piața caută un echilibru”, a spus Kissler.
De asemenea, Kremlinul a mai spus că nu există un termen limită pentru ridicarea interdicției privind exporturile de combustibil impuse pentru a combate prețurile locale ridicate ale benzinei și motorinei.
”Continuăm să vedem piața în deficit până în trimestrul patru, iar prețurile mai scăzute reduc probabilitatea ca OPEC să slăbească constrângerile de aprovizionare”, au spus analiștii National Australia Bank.
Datele guvernamentale de miercuri au arătat, de asemenea, o scădere bruscă a cererii de benzină din SUA.
Alte date de miercuri au arătat că sectorul serviciilor din SUA a încetinit, în timp ce economia zonei euro s-a redus probabil în ultimul trimestru, potrivit unui sondaj.
Joi, ministrul turc al Energiei a declarat că o conductă de țiței din Irak prin Turcia, care a fost suspendată de aproximativ șase luni, este pregătită pentru operațiuni.