Polonia și Ungaria devin noi motoare cheie ale dezvoltării energiei solare în Europa

Polonia și Ungaria devin noi motoare cheie ale dezvoltării energiei solare în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Producția de energie electrică din fermele solare crește mai rapid în Europa Centrală și de Est decât în oricare altă regiune europeană, depășind cu mult ratele de creștere observate atât în părțile mai bogate, cât și în cele mai însorite ale continentului.

În primele șapte luni ale anului 2024, producția solară a celor mai mari cinci producători de energie solară din Europa Centrală/ de Est - Austria, Bulgaria, Ungaria, România și Polonia - a crescut cu 55% față de aceleași luni din 2023, arată datele Ember.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Vin facturi mai mari la gaze CITEȘTE ȘI ANUNȚ Vin facturi mai mari la gaze
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aceasta este de peste două ori rata de creștere a Europei în ansamblul ei și depășește cu mult ritmurile înregistrate de cei mai mari cinci generatori solari din Europa de Vest, Europa de Sud și Europa de Nord, în aceeași perioadă, scrie News.ro.

Primii cinci producători de energie solară din Europa Centrală și de Est și-au extins, de asemenea, capacitatea de generare solară mai rapid decât colegii regionali, din 2019, deschizând calea către creșterea continuă a producției solare într-una dintre zonele cele mai puternic industrializate din Europa.

MOTOARE DE CREȘTERE

Polonia și Ungaria sunt de departe cei mai importanți factori ai creșterii solare în Europa Centrală/Est.

În primele șapte luni ale anului, generarea de energie electrică cu energie solară în Polonia a fost de 11,3 Terawatt-oră (TWh), iar în Ungaria de 5,8 TWh.

Salrom va cere sute de milioane de euro de la UE pentru proiecte de exploatare superioară a grafitului. Zăcăminte vizate și de americani CITEȘTE ȘI Salrom va cere sute de milioane de euro de la UE pentru proiecte de exploatare superioară a grafitului. Zăcăminte vizate și de americani

Aceste cifre de producție au crescut cu 33,3% și, respectiv, 47,7% față de aceleași perioade din 2023, potrivit Ember, și se situează printre cele mai rapide rate de creștere din toată Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
ungaria
energie solara