Planul Marii Britanii de reducere a emisiilor prin creșterea energiei nucleare este în pericol

Planul Marii Britanii de reducere a emisiilor prin creșterea energiei nucleare este în pericol
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Planul Marii Britanii de reducere a emisiilor prin creșterea de până la patru ori a energiei nucleare până în 2050 este în pericol. Cel mai mare laborator nuclear se confruntă cu închiderea, ceea ce creează probleme pentru noul ministru laburist al Energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ed Miliband, noul ministru al Energiei, se confruntă deja cu provocări, deoarece ambițiile nucleare ale Marii Britanii sunt periclitate de închiderea Centrului de Cercetare în Producție Nucleară Avansată (AMRC) al Universității Sheffield, care se concentrează pe proiectarea oțelului special, necesar pentru construirea de reactoare modulare mici (SMR), arată The Telegraph într-o analiză.

ANRE vrea să plătească influenceri, emisiuni și știri pentru a informa consumatorii de energie cu privire la drepturile lor CITEȘTE ȘI ANRE vrea să plătească influenceri, emisiuni și știri pentru a informa consumatorii de energie cu privire la drepturile lor

SMR sunt un element cheie al strategiei țării de a-și multiplica de până la patru ori energia nucleară până la jumătatea deceniului. Energia nucleară este considerată o parte crucială pentru emisii zero, deoarece poate furniza putere constantă atunci când nu există vânt sau soare, iar eolienele și fotovoltaice nu produc energie. SMR-urile au fost susținute de guvernul anterior, deoarece sunt mult mai mici și mai ieftin de construit, comparativ cu centralele nucleare tradiționale, conform BiziDay.

Cei 150 de cercetători și alți lucrători de la AMRC  au fost avertizați cu privire la posibile concedieri. Planul presupune ca doar aproximativ 30 dintre angajați să fie păstrați, iar aceaștia vor fi absorbiți ulterior în Centrul de Cercetare în Producție Avansată, administrat tot de universitate, care are aproximativ 700 de angajați.

Efectul caniculei - Ministrul Energiei a convocat comitetul ministerial pentru sectorul energetic. Avertisment anterior: Putem avea pene de curent! CITEȘTE ȘI Efectul caniculei - Ministrul Energiei a convocat comitetul ministerial pentru sectorul energetic. Avertisment anterior: Putem avea pene de curent!

Închiderea AMRC înseamnă că zeci de specialiști în inginerie nucleară ar putea fi pierduți de UK, deoarece este foarte probabil ca mulți dintre ei să fie recrutați de companii din afara țării. De asemenea, centrul deținut de Universitatea Sheffield este supravegheat de parteneri industriali precum Rolls-Royce și gigantul energetic francez EDF, care au investit milioane de lire la granița dintre Sheffield și Rotherham. Sheffield, Derby și Warrington sunt considerate “triunghiul nuclear al Regatului Unit”, din cauza numărului de companii de inginerie avansată situate în acest perimetru.

AMRC este unul dintre cele șapte centre High Value Manufacturing Catapult care au fost reunite în 2011 de către Innovate UK pentru a sprijini comercializarea de noi produse și procese. Unitatea sa de bază este un laborator de cercetare de 8.000 de metri pătrați, cu echipamente de producție de ultimă generație, adaptate aplicațiilor din industria nucleară, de peste 35 de milioane de lire sterline. Clădirea acționează ca o fabrică de cercetare pentru procese inovatoare și optimizate în prelucrare, sudare și alte domenii cheie ale tehnologiei de fabricație la scară largă.

România își cumpără alte peste 140 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul și rutele neelectrificate CITEȘTE ȘI România își cumpără alte peste 140 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul și rutele neelectrificate

O altă unitate este Infinity Park, din Derby, care se concentrează pe cercetarea inginerească pentru lanțul de aprovizionare nuclear. Include un atelier masiv cu macarale de 50 de tone pentru a construi fabrici mari, plus o gamă de imprimare 3D și alte prototipuri.

Disponibilizările au loc în momentul în care Great British Nuclear (GBN), un organism guvernamental independent creat pentru dezvoltarea capacităților nucleare, organizează un concurs pentru a selecta două modele de SMR pe care să le promoveze pentru dezvoltare.

FOTO Loteria Română suplimentează fondul de câștiguri CITEȘTE ȘI FOTO Loteria Română suplimentează fondul de câștiguri

SMR-urile sunt centrale nucleare care au o capacitate mai mică decât centralele nucleare la scară largă. Ele sunt, în teorie, mai rapid și mai ieftin de implementat datorită designului modular, cu piese create în fabrică. Viabilitatea lor este însă incertă, deoarece până în prezent nu a fost construit niciunul.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
nuclear