Peste jumătate din acțiunile Aramco scoase la vânzare au fost alocate investitorilor străini

Peste jumătate din acțiunile Aramco scoase la vânzare au fost alocate investitorilor străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2024

Arabia Saudită a alocat peste jumătate acțiunile de 11,2 miliarde de dolari ale Aramco care au fost scoase la vânzare investitorilor străini, au declarat sâmbătă două persoane care au cunoștință de acest lucru, pentru Reuters. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Arabia Saudită a căutat să atragă investiții internaționale pentru a investi zeci de miliarde de dolari în proiecte de diversificare a economiei dincolo de industria petrolului, relatează News.ro.

Cu toate acestea, investițiile străine nu s-au ridicat la nivelul obiectivelor.

VIDEO&FOTO Primele imagini - Zabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, a deschis primele magazine în România. A trimis aproape 20 milioane euro pentru deschidere. Va lansa 5 dintr-un foc - LISTA CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Primele imagini - Zabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, a deschis primele magazine în România. A trimis aproape 20 milioane euro pentru deschidere. Va lansa 5 dintr-un foc - LISTA

”Au fost multiple comenzi din SUA, Marea Britanie, Hong Kong și Japonia”, a spus una dintre surse.

Cererea internațională pentru vânzarea de acțiuni secundare a fost mai mare decât pentru IPO-ul Aramco din 2019, au declarat anterior surse pentru Reuters.

Aramco a declarat vineri că prețul acțiunilor a fost stabilit la 27,25 riali (7,27 dolari), la nivelul inferior al unui interval de preț de 26,70-29,00 riali.

Prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York, după 20 de ani CITEȘTE ȘI Prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York, după 20 de ani

Oferta secundară, numită Project Bond de către băncile implicate, a fost planificată luni de de zile.

În urma tranzacției, peste 120 de noi investitori internaționali vor fi adăugați la Aramco, a spus una dintre surse.

”Cererea totală pentru această ofertă a fost mai mare de 65 de miliarde de dolari, în cadrul instituțiilor globale blue chip și al ofertei interne de retail”, a spus sursa.

viewscnt
Afla mai multe despre
armco
acțiuni
vânzare
străini