Grupul BMW este interesat de investiții în energie solară, geotermală și hidrogen, pentru a-și reduce dependența de gazele naturale

Grupul BMW este interesat de investiții în energie solară, geotermală și hidrogen, pentru a-și reduce dependența de gazele naturale
scris 24 mai 2022

Grupul german BMW explorează noi investiții în energie solară, geotermală și hidrogen, pentru a-și reduce dependența de gazele naturale, a declarat luni șeful de producție al producătorului auto, avertizând că un embargo asupra gazelor rusești va aduce industria într-un impas, transmite Reuters.

Producătorul auto, care s-a bazat pe gaze naturale pentru 54% din consumul său de energie în 2021, examinează unde poate adăuga panouri solare la fabricile sale și elaborează planuri cu autoritățile locale pentru a transporta hidrogen la fabrica sa din Leipzig, Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Termocentrala Mintia a fost scoasă la vânzare. Vin oferte inclusiv din Coreea de Sud și Israel CITEȘTE ȘI FOTO Termocentrala Mintia a fost scoasă la vânzare. Vin oferte inclusiv din Coreea de Sud și Israel
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Hidrogenul este foarte potrivit pentru a reduce sau chiar a compensa pe deplin necesarul de gaze”, a spus Milan Nedeljkovic, scrie News.ro.

”Industria noastră reprezintă aproximativ 37% din consumul german de gaze naturale. Nu doar BMW, ci întregul sector s-ar opri”, a spus el, întrebat ce s-ar întâmpla cu fabricile BMW în cazul opririi livrărilor de gaze din Rusia.

Planurile BMW reflectă pregătirile mai ample în curs de desfășurare în industria germană pentru a renunța la gazele rusești și a veni cu un sistem de raționalizare a rezervelor disponibile în cazul unei opriri bruște a livrărilor.

Dincolo de Germania, o nouă fabrică din Debrecen, Ungaria, despre care BMW a spus că va fi prima fabrică de automobile din lume care va funcționa în totalitate fără combustibili fosili, se va baza în mare măsură pe energie solară, a spus Nedelkjovic, adăugând că producătorul de automobile se gândește și la utilizarea energiei geotermale.

Energia geotermală este mai stabilă decât sursele regenerabile dependente de vreme, dar nu a înregistrat o creștere sau investiții comparabile cu cele eoliene sau solare, parțial din cauza costurilor inițiale ridicate și a proceselor complexe de acordare a licențelor pentru foraj.

Întrebat despre potențialul energiei nucleare, care reprezintă aproximativ jumătate din aprovizionarea cu energie a Ungariei, dar este eliminată treptat în Germania, Nedeljkovic a spus: ‘Energia nucleară poate fi un factor de stabilizare, în special în aceste vremuri volatile. Pentru propria noastră producție ne bazăm pe surse de energie regenerabilă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
energie