Teletrans, filiala de telecomunicații și tehnologia informației a operatorului sistemului energetic național Transelectrica, l-a numit luna trecută pe fostul viceprimar al Craiovei Dan Dașoveanu în funcția de director general al companiei.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Dașoveanu este inginer de automatizări și calculatoare și a fost viceprimar al Craiovei până în vara anului 2016, după care a preluat funcția de director general și administrator al societății High-Tech Industry Park Craiova, controlată de Consiliul Județean Dolj și care operează parcul industrial omonim, realizat în urma unei investiții de peste 4 milioane euro. De asemenea, a fost consilier pe probleme economice al primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, astăzi ministru al Muncii. Anterior, Dașoveanu a fost membru al Consiliului Local Craiova, inițial din partea PDL, după care a activat independent.
Fostul viceprimar a devenit director general al Teletrans după ce ex-directorul Claudiu Tudorel Preoteasa a renunțat la mandat, care îi fusese încredințat în octombrie anul trecut. Preoteasa a deținut în trecut mai multe funcții de top în administrația centrală, cum ar fi cea de vicepreședinte al Administrației Fondului pentru Mediu, și este finul fostului premier PSD Victor Ponta și fiul lui Constantin Preoteasa, fost lider social-democrat în Gorj, județ unde a condus Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dan Dașoveanu, noul director general al Teletrans, a mai deținut funcții de management de top la companiile Polystart Impex și Pandomus Industrial Service, contractori ai producătorului auto Ford Craiova, precum și la Road and Civil Craiova, și a controlat mai multe firme, în diverse domenii, cum ar fi IT și comunicații, construcții și comerț. De asemenea, a fost șef al CA-ului companiei SUCPI SA, din partea SIF Oltenia.
Revoluția din decembrie 1989 l-a prins în postul de șef pe zona de importuri de echipamente electronice Robotron din RDG la Întreprinderea pentru Întreținerea și Repararea Utilajelor de Calcul (IIRUC) București. Dașoveanu a mai fost și consilier economic la Ambasada României din Berlin, în perioada 2001-2005, precum și coordonator al activităților Centrului Român de Comerț Exterior din Dolj.
Teletrans, controlată integral de Transelectrica, a mai decis administrator provizoriu al companiei să fie Gabriela Otilia Romașcanu, consilier la Secretariatul General al Guvernului și fost consilier parlamentar la Camera Deputaților, la cabinetul fostului vicepremier și premier interimar Marcel Ciolacu. Ea este soția fostului ministru al Culturii Lucian Romașcanu.
CITEȘTE ȘI După eliminarea vizelor, românii au început să caute mai multe zboruri către Canada. Cât costă o călătorieTeletrans a terminat prima jumătate a lui 2017 cu un profit net de 2,8 milioane lei și o cifră de afaceri de 18,4 milioane lei, iar anul 2016 – cu un plus de 4,16 milioane lei și o cifră de afaceri de 39,2 milioane lei.
Principalele activități ale societății sunt mentenanța preventivă sau corectivă pentru principalele sisteme informatice critice care asigură funcțiile operatorului de sistem, transport și al pieței de echilibrare Transelectrica, precum și serviciile de integrare in sistemul EMS/SCADA pentru producătorii de energie din surse regenerabile și pentru noile sisteme de comandă-control din stații electrice retehnologizate..
În decembrie anul trecut, un fost membru al Consiliului Local Craiova, Silviu-Cristian Ștefănescu-Dragotă, a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al SMART SA, filiala de mentenanță a Transelectrica.