EXCLUSIV După ce anunțase începerea producției de gaz în proiectul MGD din Marea Neagră în 2021, BSOG - un nou mesaj: își va adapta planurile în funcție de evoluția pandemiei și a cotațiilor externe

EXCLUSIV După ce anunțase începerea producției de gaz în proiectul MGD din Marea Neagră în 2021, BSOG - un nou mesaj: își va adapta planurile în funcție de evoluția pandemiei și a cotațiilor externe
scris 25 mar 2020

Black Sea Oil & Gas (BSOG), care anunțase în prealabil începerea producției de gaz în proiectul MGD din Marea Neagră în 2021, susține că-și va adapta planurile în funcție de evoluția evenimentelor, și anume a pandemiei de Coronavirus și a cotațiilor internaționale la petrol și gaze.

"Deși astăzi intenția noastră este să continuăm să avansăm operațiunile, lucrurile evoluează rapid, iar BSOG monitorizează îndeaproape evenimentele și va pune în aplicare noi planuri, potrivit noilor realități", a declarat CEO-ul BSOG, Mark Beacom, pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul lunii februarie, Beacom preconiza că producția în perimetrul Midia (MGD) va începe în prima jumătate a anului viitor, însă avertiza totodată că, dacă până la acel moment nu va fi modificată Legea offshore, BSOG poate deschide o acțiune juridică împotriva statului român.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro CITEȘTE ȘI OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro

Între timp în România a fost instaurată starea de urgență și impusă o carantină totală, în timp ce cotațiile internaționale ale petrolului s-au prăbușit, ajungând la un nivel de 27 de dolari pe baril, de la peste 55 dolari pe baril în numai o lună. Similar, cotațiile futures ale gazelor cu livrare în vara acestui an se situează la un nivel minim al ultimilor ani, de 8,89 euro/MWh

“Planul actual al BSOG este să continuăm să avansăm Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul Mării Negre atât cât putem, ținând cont de constrângerile generate de pandemia de COVID-19, asigurându-ne, în același timp, că siguranța și sănătatea personalului și contractorilor cu activitate la șantierele de lucrări, nu sunt compromise”, afirmă Beacom.

În prezent, pentru companie, prioritară este siguranța și sănătatea angajaților.

„În mod clar, trecem printr-o perioadă dificilă, doarece asistăm atât la o pandemie globală, cât la prăbușirea prețului mărfurilor. În primul rând, sănătatea și siguranța tuturor angajaților noștri reprezintă prioritatea noastră principală, și, de la primele relatări în presă asupra răspândirii virusului COVID-19, BSOG a urmărit îndeaproape evoluția situației și a luat măsuri imediate pentru a proteja sănătatea și siguranța angajaților. Drept urmare, toți angajații noștri cu activitate de birou lucrează de acasă din data de 16 martie”, susține CEO-ul BSOG.

Black Sea Oil & Gas SRL, deținută de Carlyle International Energy Partners și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. În prezent, portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deține o participație de 65% și calitatea de operator.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție
marea neagră
bsog
carlile
coronavirus