OK Guard, G4S Secure Solutions, Securitas Services Romania și Interguard Group au depus oferte pentru furnizarea de servicii integrate de investigație și securitate pentru ENGIE România, fosta GDF Suez România, contract estimat la 28,5 milioane de lei, fără TVA, pe o perioadă de 3 ani.
Potrivit caietului de sarcini, compania vrea să cumpere servicii de pază, echipament de securitate, de luptă împotriva incendiilor, de poliție și de apărare, servicii de reparare și de întreținere a echipamentului de securitate, servicii de monitorizare a sistemelor de alarmă și servicii de patrulare.
Defalcat, furnizorul și distribuitorul de gaze naturale intenționează să achiziționeze între 528.240 și 1,58 milioane de ore de pază umană, între 1.040 și 3.552 de abonamente lunare de monitorizare în dispecerat cu intervenție rapidă, mentenanță pentru minim 3.063 și maxim 9.888 de sisteme tehnice, între 24 și 72 de abonamente lunare de servicii de asigurare de personal, inclusiv personal angajat temporar care să asigure servicii de recepție VIP și servicii de gestionare activități de întâlniri, între 15 și 31 de echipamente tehnice de securitate, inclusiv montaj, și între 489 și 1.503 de piese de schimb.
Ofertanții trebuie să dețină polițe de asigurare de risc profesional care să protejeze împotriva oricărui eveniment de efracție, cu sume asigurate minime de 100.000 euro/ eveniment pentru serviciul de pază umană și pentru cel de mentenanță a sistemelor tehnice de securitate din sediile administrative ale ENGIE, precum și de 200.000 euro/eveniment pentru serviciul de mentenanță sisteme tehnice de securitate SRS/SRM/SRZ și pentru cel de monitorizare la dispecerat și intervenție rapidă.
CITEȘTE ȘI Pierderile de vânzări din cauza produselor falsificate ating în România 3,67 miliarde de lei. La nivelul UE, depășesc 212 miliarde de lei - studiiPrețul va avea o pondere de 60% la atribuirea contractului. De asemenea, se va mai ține cont de caracteristica funcțională privind accesul la agenți de securitate (20%), de timpii de intervenție la semnalul de efracție în sediile administrative ale Engie (10%) și de fiabilitatea sistemelor tehnice de securitate fără costuri pentru achizitor (10%).
În privința timpilor de intervenție, referința este cea prevăzută de legislația în vigoare privind protecția și paza, respectiv maxim 15 minute în localități urbane și 30 minute în localități rurale, peste care ofertele vor fi respinse ca neconforme.
ENGIE România, fosta GDF Suez România, a terminat primul semestru al acestui an cu un profit net de 223,05 milioane de lei, cu 36% mai mic față de cel obținut în perioada similară din 2015 (351,29 milioane lei), în primul rând din cauza reducerilor de tarife reglementate de distribuție gaze operate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
CITEȘTE ȘI Candidaturile pentru Consiliul de Administrație al CEC Bank pot fi depuse până pe 4 ianuarie 2017Compania este controlată de grupul francez omonim, iar printre acționarii săi se mai numără statul român, prin Ministerul Energiei, cu 37% din acțiuni, și Fondul Proprietatea (12%).
Compania vrea să extindă rețelele de distribuție de gaze din toate cele 19 de județe unde are concesionate astfel de rețele, plus municipiul București, și estimează că valoarea totală a investițiilor necesare ar putea depăși jumătate de miliard de lei pe 3 ani, cu tot cu TVA.
Până nu demult, ENGIE a derulat, prin subsidiara Distrigaz Sud Rețele, lucrări de modernizare a rețelei de distribuție de gaze naturale în centrul Bucureștiului, pe bulevardul Magheru și pe alte 8 străzi din zonă. Scopul lucrărilor a fost îmbunătățirea parametrilor tehnici în alimentarea cu gaze naturale.
ENGIE România distribuie gaze naturale unui număr de 1,6 milioane de clienți, prin rețele de distribuție în lungime totală de 18.900 de kilometri. Pe partea de furnizare de gaze, compania era lider de piață pe segmentul clienților casnici la finalul anului trecut, cu o cotă de 46,28%, fiind urmată de E.ON Energie România (43,36%). Pe piața liberă, Engie se situa pe locul 3, cu o cotă de 20,29%.
CITEȘTE ȘI VIDEO O problemă de securitate face posibilă aflarea datelor de identificare ale cardurilor VisaCompania a terminat anul trecut cu un profit net de 371,8 milioane lei, în scădere cu 4,8% față de 2014, și o cifră de afaceri de 4,53 miliarde lei, similară cu cea din anul anterior.
ENGIE România este principala filială a grupului francez ENGIE pe piața românească, care mai deține Distrigaz Sud Rețele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian și Brăila Winds.
28 noiembrie - Profit Financial.forum