Grupul Electrica SA, unde cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, va trece, de luna viitoare, la un proces de reorganizare a structurii de personal și de concediere colectivă.
"Măsurile de natură organizatorică prevăzute în Planul de reorganizare au că obiective redimensionarea și redefinirea schemei de personal a societății, precum și a modului de organizare și funcționare al acesteia, pentru adaptarea optimă între numărul de personal și funcțiile îndeplinite de acesta la condițiile actuale de activitate pe piață de energie.
În mod concret, prin implementarea proiectului de transformare organizațională se vor obține: o reducere de la o structură existentă de 120 de posturi la o structură viitoare de 85 de posturi și o structură aplatizată prin reducerea numărului de niveluri ierarhice. Ca rezultat al acestui demers, numărul de entități organizaționale din cadrul societății se va reduce semnificativ - o diminuare cu 19%, în timp ce numărul de posturi de conducere/ coordonare se va reduce chiar mai mult - o diminuare cu 25%", este mesajul companiei.
Grupul Electrica este activ pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și în sectorul serviciilor tehnice. Electrica este de asemenea activă și pe piața românească a producției și comercializării energiei electrice, prin Electrica Energie Verde 1 S.R.L., care deține un parc fotovoltaic în Stănești, Giurgiu.
Electrica Furnizare are o cotă de piață de 18,54%, este lider de piață pe segmentul de servicu universal (SU) și FUI, cu o cotă de piață de 31,14%, pe piața concurențială având o cotă de 10,71%, conform ultimului raport ANRE disponibil, la aprilie 2021.
Statul român, prin Ministerul Energiei, deține o participație de 48,8% din Electrica S.A..