Grupul energetic german E.ON a încheiat sindicalizarea unei finanțări de achiziționare în valoare de 5 miliarde de euro, în contextul unui schimb de active și participații între E.ON și RWE și al ofertei voluntare de preluare publică către acționarii Innogy SE.
”Finanțarea acestei achiziții constă într-un credit punte de 3 miliarde de euro și un împrumut la termen de 2 miliarde de euro cu scadența peste cinci ani. Împrumutul va fi utilizat pentru finanțarea achiziței de acțiuni Innogy care nu sunt deținute de RWE”, a informat joi E.ON.
Înainte de sindicalizare, angajamentul financiar fusese asigurat de BNP Paribas în calitate de reprezentant unic, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Lovitură pentru distribuitorii de gaze, veste bună pentru clienți: marii consumatori industriali se vor putea alimenta direct din conductele Transgaz, economisind tarifele de distribuțieE.ON a invitat băncile cu care se află în parteneriat să participe cu obligațiuni în valoare de câte 400 de milioane de euro fiecare. Toate băncile invitate au participat la achiziție, ceea ce a dus la o înscriere substanțială peste nivelul estimat, spun oficialii E.ON.
Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăți de stat din domeniul gazelor naturale și energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o rețea de distribuție a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 81.000 km și deservesc circa 3,1 milioane de clienți din 20 de județe situate în jumătatea de nord și în vestul țării.
De la intrarea pe piața locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze și electricitate și a virat către stat 1,9 miliarde de euro sub formă de impozite și taxe. Grupul energetic E.ON desfășoară operațiuni în Germania, Italia, Franța, Belgia, Cehia, România, Slovacia, Marea Britanie și Ungaria. Dintre cei peste 40.000 de angajați E.ON la nivel global, peste 5.500 lucrează în România.