Actorii-cheie ai căldurii și apei calde din Capitală, producătorul de energie termică Electrocentrale București (ELCEN), controlat de Ministerul Energiei, și operatorul de transport, distribuție și furnizare a agentului termic Termoenergetica, din subordinea municipalității bucureștene, au primit un număr de 6 oferte la licitația inițiată în august, prin care vor să contracteze servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică, financiare și de evaluare necesare pentru realizarea fuziunii dintre ei, decisă de Guvern prin Memorandum în ianuarie.
Valoarea estimată a contractului scos la concurs este de 6,4 milioane lei plus TVA.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ofertanții sunt casa de avocatură Bohâlțeanu și Asociații, precum și consorțiile Suciu și Asociații-Cabinet Avocat Cătălin Bulgariu-Viboal Expert Advisory (cu Mapps-Master Appraisal subcontractant), Stratulat Albulescu-Lotus Advisory Services, Blu Capital Partners-Beatrice Onica Jarka&Asociații-Quest Partners-Ramboll South East Europe, Deloitte Consultanță-Deloitte Audit-Deloitte Tax-Ref&Asociații (cu Tractebel Engineering din grupul Engie subcontractant) și KPMG Tax-Toncescu și Asociații-KPMG Accounting and Payroll Services-KPMG Advisory.
Contractul de consultanță scos la licitație pentru sprijinirea realizării fuziunii ELCEN-Termoenergetica ar putea fi atribuit cel mai devreme în decembrie anul acesta, cu condiția să nu apară contestații sau alte motive de blocaj.
″Contractul privind serviciile de consultanță va intra în vigoare la data semnării de către părțile contractante, cu un termen de executare de 18 luni. În situația în care procedura de fuziune dintre Electrocentrale București SA și Compania Municipală Termoenergetica București SA va fi întârziată față de termenul contractual convenit, din motive obiective, ce țin de aprobările organelor statutare ale celor două societăți și/sau avizele sau aprobările autorităților publice, contractul va fi prelungit prin act adițional, cu acordul părților, pentru o perioadă necesară finalizării acestuia, fără a se modifica valoarea contractului″, se menționează în documentația de atribuire.
Memorandumul de Guvern adoptat în ianuarie prevede că fuziunea se va realiza cu condiția ca, la data acesteia, toate datoriile Termoenergetica față de ELCEN, cifrate de curând la peste 1 miliard de lei, să fie plătite. Cel mai probabil, viitoarea companie ce va rezulta din fuziunea ELCEN-Termoenergetica va avea drept acționar majoritar Ministerul Energiei.