Consiliul Concurenței analizează preluarea Resity Technologies din Serbia de către grupul german Messer, activ și în România în industria gazelor

Consiliul Concurenței analizează preluarea Resity Technologies din Serbia de către grupul german Messer, activ și în România în industria gazelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Messer SE&Co intenționează să intre în acționariatul Resity Technologies D.O.O, împreună cu Delta Holding D.O.O., informează instituția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Grupul energetic german Messer a intrat pe piața românească la jumătatea anilor ’90, odată cu primele livrări de gaze către clienți prin instalații de aprovizionare cu gaze industriale. În 2018 a preluat și firma de livrări gaze Buse Gaz din România.

Fondat în 1898, Messer Group furnizează gaze industriale în Europa de Vest, Europa Centrală, Europa de Sud-Est, China, Vietnam și Peru.Messer SE&Co., Germania, Firma Messer SE&Co, implicată în tranzacția analizată acum de inspectorii de Concurență, are ca principal obiect de activitate producția și distribuția de gaze industriale, speciale și medicale. 

Delta Holding D.O.O., Serbia, deținea, înaintea tranzacției, compania Resity Technologies D.O.O. Delta Holdings se ocupă cu contabilitatea, evidența contabilă, auditul și consultanța fiscală. Firma face parte din Grupul Delta Holding, care generează cifră de afaceri în România prin intermediul companiilor din grup.

Resity Technologies D.O.O., Serbia, oferă suport pentru mai multe module și platforme SAP în piața sectorului IT.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
messer
delta holding
resity technologies