Comisarul european pentru energie: Nu există scuze pentru cei care încă iau gaze rusești

Comisarul european pentru energie: Nu există scuze pentru cei care încă iau gaze rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:06

Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, le-a spus jurnaliștilor că blocul comunitar va putea înlocui fluxul de gaze rusești care trece prin Ucraina către Europa Centrală, când contractul de tranzit va expira în decembrie, transmite Reuters.

"Reafirm, alături de miniștri, că suntem pregătiți pentru finalul contractului dintre Rusia și Naftogaz (Ucraina). Există opțiuni pentru înlocuirea fluxului de 14 miliarde metri cubi de gaze rusești care încă sunt livrate", a declarat Simson la o conferință de presă după reuniunea miniștrilor Energiei din UE, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Azomureș a pierdut în primă instanță procesul în care cere despăgubiri de la Premier Energy CITEȘTE ȘI Azomureș a pierdut în primă instanță procesul în care cere despăgubiri de la Premier Energy
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Nu există scuze. UE poate trăi fără gaze rusești...Vreau să fie clar că nu este o necesitate ci o decizie politică, și una periculoasă", a avertizat comisarul european pentru energie.

În prezent, depozitele de gaze din UE sunt aproape pline și livrările de gaze rusești prin Ucraina sunt responsabile pentru mai puțin de 5% din consumul continentului. Cu toate acestea, pentru țări precum Slovacia și Austria, găsirea de noi furnizori ar putea însemna prețuri mai mari, un lucru pe care politicienii vor să îl evite. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia