China construiește o capacitate de energie eoliană și solară dublă față de restul lumii

China construiește o capacitate de energie eoliană și solară dublă față de restul lumii
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

China construiește o capacitate de energie solară și eoliană dublă față de restul lumii, cu 180 GW energie solară și 159 GW eoliană, conform raportului pe luna iulie al Global Energy Monitor, organism care monitorizează datele privind infrastructura, utilizarea și resursele energetice, relatează agenția EFE.

Acest total de 339 GW depășește cu mult infrastructurile de 40 GW aflate în construcție în Statele Unite, potrivit Global Energy Monitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Ciolacu a anunțat că Guvernul va aproba investiții de 700 de milioane de lei în infrastructura rutieră și feroviară CITEȘTE ȘI Ciolacu a anunțat că Guvernul va aproba investiții de 700 de milioane de lei în infrastructura rutieră și feroviară
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Raportul, care se axează pe proiecte de energie solară cu o capacitate de 20 MW sau mai mult, sugerează că volumul total al capacităților de energie solară din China aflate în construcție ar putea fi mult mai mare, deoarece instalațiile de energie solară mici reprezintă aproximativ 40% din capacitatea solară a țării, scrie Agerpres.

GEM estimează că această capacitate de producție a energiei regenerabile aflată în construcție în China ar putea fi suficientă pentru a alimenta toată Coreea de Sud.

La nivel regional, datele GEM subliniază că provinciile din nord-vest și nord continuă să domine în ceea ce privește instalațiile de energie solară și eoliană la scală mare. Însă, panourile
solare transformă rapid peisajul în provincii precum Jiangsu (est), Henan (centru), Zhejiang (est) și Anhui (est).

Aceste date evidențiază poziția de lider a Chinei în producția de energie regenerabilă la nivel mondial, într-un moment în care Washingtonul și Bruxellesul acuză Beijingul de concurență neloială în sector și de "exces de capacitate industrială" în fabricarea de panouri solare, scrie EFE.

În perioada martie 2023-martie 2024, China a instalat mai multe capacități de energie solară decât în anteriorii trei ani, împreună, și mai mult decât a instalat restul lumii în 2023.

Se estimează că la finele anului 2024 China va ajunge la 1.200 GW capacitate instalată în eolian și solar, cu șase ani mai devreme față de previziunile guvernamentale.

China și-a stabilit ca obiectiv să atingă vârful de emisii de carbon înainte de 2030 și neutralitatea emisiilor înainte de 2060, ceea ce implică transformarea modelului său energetic, în prezent dominat de cărbune.

Potrivit GEM, dependența de cărbune face ca gigantul asiatic să aibă nevoie să instaleze și mai multe capacități de energie regenerabilă, dacă vrea să își atingă obiectivele de reducere a emisiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
energie fotovoltaice