ANUNȚ Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură

ANUNȚ Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:59

 

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări în zone din sectoarele 3, 4 și 6 din Capitală. Intervențiile sunt necesare pentru efectuarea unor reparații pentru îmbunătățirea eficienței rețelei, respectiv pentru reducerea pierderilor și semnificativ a riscului de producere a unor alte disfuncționalități.

Urmărește-ne și pe Google News

Este important de subliniat faptul că până la temperaturi exterioare constante, fluctuațiile de temperatură, respectiv diferențele de temperatură între zi și noapte, impun efectuarea unor manevre tehnice în rețea, care în unele cazuri provoacă avarii în sistem. În prezent, lucrările de reabilitare a rețelei primare segmentează magistralele, existând tronsoane noi de conductă intercalate cu tronsoane de conductă veche. Pe măsură ce proiectul de modernizarea a rețelei de termoficare va avansa, funcționarea sistemului de termoficare va avea rezultate directe în creșterea confortului termic pentru toți clienții.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Astfel, vor fi efectuate următoarele intervenții:

1. Rețeaua termică primară - conductă Dn 600mm - în zona Bulevardului Camil Ressu din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de modernizare conductă în cadrul proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Lot 1, Obiectiv 2 – tronson C4MB – CV16”, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru pentru prepararea apei calde și a încălzirii către 4 puncte termice (42 blocuri) până în data de 01 noiembrie 2024 - ora 23.00. Intervenția este necesară pentru asigurarea unui nou front de lucru pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe perioada sezonului rece, fără afectarea consumatorilor, în cadrul proiectului POIM. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1965, această porțiune de rețea având aproape 60  de ani de funcționare.

2. Rețeaua termică primară – conductă Dn 500 mm - în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu și a străzii Constantin Brâncuși din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 9 puncte termice (86 blocuri) până în data de 30 octombrie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1963, această porțiune de rețea având peste 60 de ani de funcționare.

3. Rețeaua termică primară – conductă Dn 1000 mm, în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 15 puncte termice (196 blocuri) până în data de 31 octombrie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 2002, această porțiune de rețea având 22 de ani de funcționare.

Sobele pe gaz sunt asociate cu 40.000 de decese premature pe an în Europa CITEȘTE ȘI Sobele pe gaz sunt asociate cu 40.000 de decese premature pe an în Europa

4. Rețeaua termică primară – conductă Dn 500 mm, în zona străzii Reșița din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de întregire a conductei și de integrare a racordurilor pentru câteva obiective,  în cadrul proiectului POIM - “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Lot 4, Obiectiv 20“ - care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 13 puncte termice (166 blocuri) și 5 agenți economici din 29 octombrie până în data de 01 noiembrie 2024. Printre obiectivele avute în vedere de efectuarea intervențiilor amintim integrarea racordurilor punctelor termice Almașu Mare și Huedin, precum și cel al Școlii Generale nr.165.  Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

5. Rețeaua termică primară - conductă Dn 600 mm - în zona bulevardului Timișoara din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de înlocuire a unor porțiuni de conducte, vane cu diametrul de 125mm și vane de racord cu diametrul de 200 mm, aferente punctului termic 12/4.  Aceste lucrări impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 2 puncte termice (29 blocuri) până în data de 29 octombrie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei corespunzătoare tronsonului menționat este anul 1984, această porțiune de rețea având aproape 40 ani de funcționare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apă caldă
bucurești
termoenergetica