Cătălin Manoli, anterior Directorul fabricii Danone România, va prelua rolul de Director al fabricii Danone Aldaia, Valencia. Astfel, acesta își va continua activitatea în Spania, țara de origine a companiei Danone, unde a fost produs primul iaurt în urmă cu peste 100 de ani.
Cătălin Manoli s-a alăturat echipei Danone România în anul 2017, în calitate de Manager Operațiuni Fabrică, iar din anul 2019 a ocupat poziția de Director Fabrică București, conducând astfel cea mai performantă fabrică din divizia de lactate proaspete din Europa.
Din pozița de Director al fabricii din București, Cătălin a coordonat o echipă de 200 de oameni, urmând ca, din noul său rol, să coordoneze o echipă mărită, fabrica Danone Aldaia fiind de 3 ori mai mare. În noua funcție, Cătălin Manoli va raporta către Nadir Hamidou Executiv Director Manufacturing Dairy Europe.
Cătălin Manoli, absolvent al Academiei Tehnice Militare, și-a început cariera în urmă cu peste 20 de ani, în cadrul grupului Michelin. Pe parcursul celor 16 ani petrecuți în cadrul grupului, acesta a ocupat mai multe funcții: Industrial Engineer, Industrial Engineer Training Manager, HR Manager, Production Department Manager, Lean Expert and Empowerment Coach pentru Romania, Ungaria și Serbia.
Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996, iar la 3 ani după modernizarea și retehnologizarea acesteia, au fost produse primele iaurturi Danone în România. În prezent, 1 milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene.
Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 90% susține că este lapte românesc.