Zeci de români au dormit două nopți într-un aeroport din Bruxelles. Sute de zboruri anulate în Europa

Zeci de români au dormit două nopți într-un aeroport din Bruxelles. Sute de zboruri anulate în Europa

Captură Pro TV

Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 14:44

Într-o perioadă în care mulți pornesc în vacanță, dăm piept cu un val de zboruri anulate sau întârziate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe aeroporturile din Europa s-au înregistrat sute de astfel de situații și nu puțini au fost românii care au avut de suferit.

Volkswagen pune ChatGPT pe mașini CITEȘTE ȘI Volkswagen pune ChatGPT pe mașini

De pildă, zeci de conaționali au dormit două nopți într-un aeroport din Bruxelles, arată Știrile Pro Tv.

Condițiile meteo nefavorabile și numărul mare de avioane care trebuie să decoleze ori să aterizeze, în comparație cu personalul redus, ar fi dus la aceste probleme.

Zeci de români aflați în Bruxelles ar fi trebuit să ajungă în Cluj miercuri seară. Însă zborul le-a fost anulat. Iar scenariul s-a repetat și ieri. Unii povestesc înverșunați că au deja două nopți de când dorm în aeroport.

WizzAir are întârzieri pe mai multe curse spre Aeroportul Cluj. Zborul spre Charleroi a fost anulat CITEȘTE ȘI WizzAir are întârzieri pe mai multe curse spre Aeroportul Cluj. Zborul spre Charleroi a fost anulat

Pasager: „Am încercat să ramânem aici, în caz că aflăm ceva să ne îmbarcăm. Azi-noapte am încercat să găsim cazare, dar acum când ne-au spus că nu mai decolăm, ne-au spus și agenții că știu că nu mai sunt hoteluri în zonă cu camere libere. Ne-am culcat pe jos, ca animalele. Acum au adus un scaun cu baxuri de apă și o se ne împartă. Se fac aproape 40 de ore.”

Probleme sunt și în țară. Aseară, mai multi conationali au așteptat în Aeroportul Henri Coandă preț de patru ore să porneasca spre Roma. Într-un final, au primit vestea că zborul a fost anulat. Cei care nu sunt din Capitală au fost cazati la un hotel din apropiere.

Pasager: „Ne-a apărut o anulare cu vreo 10 minute înainte să plecăm, spunându-ne că urmează să zburăm la ora 21:35. La 21:00 noi eram deja în fața porții, am așteptat, s-a făcut ora 22 și a venit un domn să ne anunțe că zborul nostru, citez: a fost anulat. Au spus că piloții și-au depășit programul de zbor și nu au piloți disponibili.”

OMV Petrom își asigură materia primă pentru producția de combustibili sustenabili de la unul dintre cei mai mari producători din Europa CITEȘTE ȘI OMV Petrom își asigură materia primă pentru producția de combustibili sustenabili de la unul dintre cei mai mari producători din Europa

De neplăceri au avut parte și oamenii care s-au întors joi seara din Turcia.

„O oră și jumătate cred că am avut întârziere. Nu ni s-a spus nimic.”

„Am fost în concediu o săptămână. Am avut întârziere, da. Dezamăgitor. S-au întârziat zboruri după zboruri. Si unul de Chișinău.”

Episoade similare s-au înregistrat în mai toată Europa. Asa arăta azi-noapte, la ora 2, harta zborurilor anulate.

Potrivit datelor Flightradar24.com, mii de zboruri sunt întârziate în mai toată Europa, o posibil problemă fiind furtunile. Există însă și problema lipsei de personal, sesizată și în vara anului trecut, în contextul în care companiile aeriene au disponibilizat personal în pandemia de COVID și nu au reangajat la același nivel.

viewscnt
Afla mai multe despre
europa
zboruri
aeroport