Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome

Yandex, echivalenta din Rusia a Google, venită recent în România, analizează extinderea substanțială a flotei sale de automobile autonome
scris 20 aug 2019

Yandex, echivalenta din Rusia a Google, intenționează să își extindă flota de vehicule autonome la 1.000 mașini, în următorii doi ani, pentru a accelera testele destinate aceastei tehnologii noi, transmite Reuters.

Compania speră că înceapă testarea a peste 100 de automobile autonome pe drumurile publice până la sfârșitul acestui an. Yamdez are deja o flotă de 90 de mașini, dintre care 35 sunt testate pe drumurile din Moscova, la bord fiind prezent un inginer al Yandex, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
GALERIE FOTO Centodieci: Cea mai puternică supermașină Bugatti. Costă 10 milioane de dolari CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Centodieci: Cea mai puternică supermașină Bugatti. Costă 10 milioane de dolari

”Intenționăm să creștem în continuare flota, până la 1.000 e vehicule. Putem produse primele 1.000 de mașini destul de repede, într-un an și jumătate, doi ani”, a afirmat Dmitri Polișciuk, șeful diviziei de vehicule autonome a companiei.

Potrivit unei cercetări efectuate în ianuarie de banca HSBC, softul pentru vehicule autonome al Yandex este echivalent cu cele ale liderilor globali în tehnologie și ajunge din urmă softul diviziei Waymo a Google.

Yandex nu a dezvăluit cât a investit în tehnologia de conducere autonomă, dar Polișciuk a spus că o singură mașină costă 6,5 milioane de ruble (98.000 de dolari).

Yandex a început să lucreze la tehnologia autonomă în 2016 și a testat primele mașini în 2017.

Yandex, care are peste 30 de birouri la nivel mondial, este listată la bursa americană NASDAQ din 2011. Serviciile companiei includ livrarea de mâncare și o afacere de ride-sharing cu Uber în Rusia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kazahstan și România, între alte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
yandex
automobile autonome