Volvo Trucks va lansa un camion electric cu o autonomie de 600 de kilometri

Volvo Trucks va lansa un camion electric cu o autonomie de 600 de kilometri
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Grupul suedez Volvo va lansa o versiune cu autonomie extinsă a camionului său electric FH Electric, capabil să parcurgă o distanță de până la 600 de kilometri la o singură încărcare, a anunțat divizia de camioane a grupului suedez, transmite Reuters.

Noul model de camion electric, care ar urma să apară pe piață în a doua jumătate a anului 2025, se adresează clienților care au nevoie să transporte marfă pe distanțe lungi prin maximizarea spațiului ocupat de baterii și îmbunătățirea performanțelor sistemului software al camionului.

Urmărește-ne și pe Google News
Bolt are un nou Country Manager în România, pentru a crește operațiunile Bolt Business CITEȘTE ȘI Bolt are un nou Country Manager în România, pentru a crește operațiunile Bolt Business
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Volvo Trucks, lider mondial pe piața camioanelor electrice, a precizat că va utiliza o nouă tehnologie care combină motorul, cutia de viteze și puntea motoare într-o singură unitate, ceea ce crește capacitatea bateriei, arată Agerpres.

Directorul de calitate de la Volvo Trucks, Jan Hjelmgren, a declarat că firma a decis să își majoreze investițiile verzi, dar noile decizii din partea factorului politic vor fi cruciale pentru adoptarea pe scară largă a vehiculelor fără emisii.

Piața de camioane grele din Europa este așteptată să încetinească în acest an, după trei ani de cerere crescută, care anul trecut au generat cele mai mari livrări din ultimii 15 ani. În paralel, vehiculele electrice pe baterie pierd teren în Europa din cauza lipsei de consecvență a politicilor verzi și a subvențiilor insuficiente.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo trucks
camion electric