Porsche își continuă cursa de electrificare cu cel de-al doilea model al său, un SUV de dimensiuni compacte, care va fi lansat în 2023. Reprezentanții companiei spun că și-au propus ca vânzările acestuia să le egaleze pe cele ale modelului cu combustie.
Porsche Macan se află în plin proces de dezvoltare, un prototip camuflat fiind surprins pe șoselele din Germania în această vară (FOTO), dezvăluind astfel asemănările dar și deosebirile din acesta și modelul actual, cu motoare cu ardere internă. Printre altele, apariția farurilor rectangulare, asemănătoare cu cele ale Taycan, dar și alte elemente regăsite pe conceptele Porsche.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
De asemenea, fotografii au remarcat un spoiler ce se deschide automat la viteze mai mari. Mașina urmează să folosească o arhitectură electrică pe 800 de volți, ceea ce îi va asigura performanțe înalte, inclusiv în materie de viteză de încărcare, un exemplu fiind posibilitatea de a încărca cu energie pentru 100 km în doar trei minute, la stație de 450 kW.
Porsche și-a propus ca, în 2030, 80% din flota vândută să fie electrică, ultimul model care să fie fabricat cu motoare cu benzină urmând să rămână celebrul 911.
Porsche Macan electric, despre care încă nu se știe dacă va păstra acest nume, va intra în producție în 2023, în aceeași uzină în care este astăzi fabricat modelul cu motoare pe benzină. Directorul de producție al mărcii, Albrecht Reimold, a declarat pentru Automobilwoche că planurile de producție și, implicit, de vânzări, sunt foarte ambițioase. „Producem 80.000 de unități Mcan în fiecare an. Pe termen lung, planurile prevăd ca și Macan electric să aibă aceeași valoare”. El a mai spus că modelul actual va mai fi produs cel puțin până în 2025.
Macan electric a fost dezvoltat pe platforma electrică creată împreună cu Audi, PPE, care va fi regăsită și pe Audi Q6 e-tron, în viitorul apropiat, și pe celelalte modele ale celor două mărci, în anii următori.
CITEȘTE ȘI Un prim pas major în legislația mașinilor fără șofer: Cine va fi vinovat în cazul accidentelorPorsche a avut un succes remarcabil cu primul său model electric, Taycan, care s-a vândut în peste 40.000 de unități în 2021, primul an complet de viață, depășind astfel numărul de automobile 911 vândute.
Pe de altă parte, Porsche este unul dintre constructorii auto care susțin utilizarea combustibililor sintentici, care sunt produși prin reacția chimică dintre carbon și hidrogen, în cadrul unor procese complicate, care ajung să să fie, teoretic, neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2. În acest fel, spun susținătorii acestor combustibili, vehiculele nu ar contribui la creșterea CO2 în atmosferă. Acest lucru ar permite mașinilor sport ale Porsche să utilizeze în continuare motoarele puternice cu combustie, care sunt apreciate pentru dinamica și performanțele lor.