VIDEO Hyundai a depășit un prag major de mașini fabricate în mai puțin de 60 de ani de existență. Ceremonie specială cu un client

VIDEO Hyundai a depășit un prag major de mașini fabricate în mai puțin de 60 de ani de existență. Ceremonie specială cu un client
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:45

Hyundai este în prezent una dintre cele mai puternice companii auto din lume, fiind totodată și una dintre cele mai „tinere” companii din top 10 al industriei. Dacă cele mai vechi branduri auto, precum Ford sau Mercedes, au depășit 100 de ani de existență, iar cele mai vândute mărci ale momentului, VW sau Toyota, au cel puțin 80 de ani, Hyundai abia a împlinit 57 de ani, însă a depășit deja pragul de 100 de milioane de mașini produse.

Hyundai Motor a sărbătorit producția mașinii cu numărul 100 de milioane, de la înființare și până astăzi, un prag pe care nu multe companii auto au reușit să-l atingă, chiar dacă unele au o existență mult mai îndelungată. Mașina care a marcat oficial pragul a fost un automobil electric Ioniq 5, produs în uzina din Uslan, Coreea de Sud, fiind livrat unui client local în cadrul unei ceremonii speciale. VEZI VIDEO MAI JOS

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Uzina Hyundai în care a fost asamblată mașina istorică a fost finalizată în 1968, fiind fabrica în care a fost produs primul automobil coreean produs în serie, după mai mulți ani în care fuseseră asamblate mașini sub licență.

Totalul mașinilor produse de Hyundai Motor nu include mașinile fabricate de Kia, o companie în care Hyundai deține un procent de 34,16% din acțiuni și este cel mai mare acționar al său.

A fost semnat contractul pentru modernizarea \ CITEȘTE ȘI A fost semnat contractul pentru modernizarea "Drumului Vămii"

Hyundai reușise să atingă pragul de 50 de milioane de vehicule acum 11 ani, în 2013, cu ajutorul noilor fabrici deschise în Turcia, India, SUA și Cehia.

Cea mai veche companie auto din lume, Ford, a depășit 350 de milioane de vehicule produse în cei peste 100 de ani de existență, fiind și prima companie care a introdus sistemul de asamblare în serie, pe o linie de fabricație. Volkswagen a depășit deja 200 de milioane de vehicule în cei peste 80 de ani de existență, cea mai mare parte a producției fiind realizată în Germania. Și Toyota, care este astăzi cel mai mare producător de autovehicule din lume, cu peste 10 milioane de unități asamblate anual, a depășit 300 de milioane de vehicule în urmă cu aproximativ un an, deși compania a fost fondată în 1937.

Hyundai Motor Co. a fost înființată în 1967, fiind parte dintr-un grup de firme care funcționau încă din 1947. Pentru a începe activitatea de producție de automobile, acționarii au angajat o serie de specialiști europeni care au conceput și desenat primele mașini, acestea folosind însă motoare japoneze de la Mitsubishi. Piețele din Canada și, ulterior, din SUA au contribuit decisiv la dezvoltarea mărcii.

O fabrică VW a produs mașini, în premieră, doar cu energie de la panouri solare CITEȘTE ȘI O fabrică VW a produs mașini, în premieră, doar cu energie de la panouri solare

În 1998, acționarii Hyundai au fost de acord să contribuie la salvarea rivalilor de la Kia, puternic afectați de criza din acel an care a lovit toată regiunea Asiei. Pachetul de acțiuni deținut le-a permis să dezvolte împreună platforme și mașini, reușind să obțină avantaje industriale uriașe din acest parteneriat.

La începutul anilor 2000, președintele companiei, membru al familiei care deține pachetul majoritar de acțiuni, a fost anchetat pentru corupție, fiind înlocuit din funcție.

ULTIMA ORĂ Plenul Parlamentului a votat noua conducere a BNR. Isărescu, din nou guvernator, cu 286 voturi pentru și 55 contra CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Plenul Parlamentului a votat noua conducere a BNR. Isărescu, din nou guvernator, cu 286 voturi pentru și 55 contra

Hyundai este a patra marcă din lume, cu aproape 4 milioane de vehicule vândute în 2023, în timp ce grupul Hyundai Motor, din care face parte și Kia, este al treilea din lume, cu peste 7 milioane de vehicule vândute anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
productie hyundai
hyundai group
kia