VIDEO&FOTO Au fost ridicate toate grinzile pe Autostrada Ford

VIDEO&FOTO Au fost ridicate toate grinzile pe Autostrada Ford
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Lucrările pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești, denumit "Autostrada Ford", au ajuns la un stadiu fizic de 61%.

Constructorul a finalizat activitatea de montare grinzi la toate structurile din acest șantier.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Antreprenorul este mobilizat pe tot șantierul, efectuează lucrări la terasamente (umpluturi și stabilizare, strat formă, balast stabilizat, realizare taluz), la scurgerea apelor (rigole, șanțuri), la structuri (cofrare, armare, betonare, montare lise prefabricate), la rețele electrice de iluminat dar și alte lucrări specifice pentru acest stadiu al proiectului.

FOTO După tramvaie, Timișoara cumpără de la turci și troleibuze CITEȘTE ȘI FOTO După tramvaie, Timișoara cumpără de la turci și troleibuze

Pe Tronsonul 4 (Colonești - Oarja -  Pitești), cu o lungime de 31, 82 km, se lucrează la terasamente și structuri, iar stadiul fizic a ajuns la 65%. Și pe acest tronson circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului.

Astfel vom putea circula, anul acesta, pe drumuri de mare viteză (drum expres și autostradă) direct de la Craiova la București.

VIDEO&FOTO Au fost ridicate toate grinzile pe Autostrada Ford

Anterior a fost anunțat că constructorul turc Ozaltin este mobilizat pe toată lungimea tronsonului 1 al drumului expres Craiova-Pitești și execută toate lucrările necesare finalizării acestui contract.

ANALIZĂ - Cum a căzut Tesla CITEȘTE ȘI ANALIZĂ - Cum a căzut Tesla

În martie s-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Pitești, denumit Autostrada Ford, anunța ministrul Transporturilor.

Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești.

FOTO Piesă masivă instalată la pasajul principal pe Autostrada Bucureștiului. Cum se lucrează acum CITEȘTE ȘI FOTO Piesă masivă instalată la pasajul principal pe Autostrada Bucureștiului. Cum se lucrează acum

Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025), a fost anunțat atunci.

VIDEO&FOTO Au fost ridicate toate grinzile pe Autostrada Ford

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile. 

Tronsonul 1: Craiova-Robănești al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Au fost deschise circulației rutiere 2 tronsoane din cele 4, care însumează 71,6 km din totalul de 121 km. 

 

Autoritățile asigură că sunt contracte ferme pentru livrarea și montarea tuturor grinzilor la poduri și pasaje până la sfarșitul lunii August 2024.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Circulația pe încă 31,75 kilometri (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România, Craiova-Pitești, a fost deschisă la finele anului trecut.

Tronsonul a fost finalizat cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual, după ce în 2022 au fost deschiși circulației primii 40 km de drum expres din România, și anume Tronsonul 2: Robănești - Slatina.

FOTO La Craiova au început probele cu primul avion IAR 99 SM produs chiar de Avioane Craiova CITEȘTE ȘI FOTO La Craiova au început probele cu primul avion IAR 99 SM produs chiar de Avioane Craiova

Tronsonul 3 se adaugă Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.

Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).

FOTO Cea mai aglomerată linie de metrou, a corporatiștilor, va intra în modernizare CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai aglomerată linie de metrou, a corporatiștilor, va intra în modernizare

Același constructor s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.

FOTO Noile troleibuze ale polonezilor se pregătesc să intre în România CITEȘTE ȘI FOTO Noile troleibuze ale polonezilor se pregătesc să intre în România

Drumul Expres Craiova-Pitești, denumit și Autostrada Ford, este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada ford
drum expres