VIDEO Bugatti a prezentat primele detalii ale modelului Tourbillon

VIDEO Bugatti a prezentat primele detalii ale modelului Tourbillon
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2024

Bugatti a prezentat primele detalii ale modelului Tourbillon, un urmaș al Chiron.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Coupe-ul Bugatti Tourbillon, care are un preț de listă de 3,8 milioane de euro, este propulsat de un sistem hibrid care îmbină un motor V16 natural aspirat cu două motoare electrice amplasate în față și un motor electric amplasat pe puntea spate. Întregul sistem, dezvoltat special pentru Tourbillon, dezvoltă 1.800 CP, dintre care 1.000 provin de la V16-le termic, dezvoltat împreună cu Cosworth, iar restul de la cele trei motoare electrice care sunt susținute de o baterie de 25 kWh.

VIDEO Haos pe Aeroportul Manchester din cauza unei pene de curent CITEȘTE ȘI VIDEO Haos pe Aeroportul Manchester din cauza unei pene de curent

Viteza maximă este de 445 km/h, iar autonomia maximă pur electrică este estimată la 60 km, arată autoexpert.

Transmisia puterii către roți este realizată printr-o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și opt trepte.

Singurul ecran din habitaclu, care afișează Apple CarPlay și unele date ale vehiculului, este ascuns inițial vederii și poate deveni vizibil doar la comanda șoferului.

TABEL Noi scumpiri. Unde se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Unde se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

Noul Bugatti Tourbillon îi succede lui Chiron, compania încercând astfel să își extindă dominația în zona hypercar-urilor și să își asigure o poziție mai puternică în cadrul companiei-mamă Volkswagen Group. Acesta este al doilea Bugatti dezvoltat de joint-venture-ul dintre Porsche și Rimac format în 2021.

La începutul acestui an, seria de producție de 500 de exemplare a modelului Chiron s-a încheiat odată cu lansarea modelului Chiron Super Sport în valoare de 3,9 milioane de dolari, iar ultimele modele Bugatti cu motor W16, Bolide și W16 Mistral, încep livrările la sfârșitul acestui an. Bugatti Tourbillon va ajunge la primii dintre cei maximum 250 de clienți în 2026. Prețul de bază este de 3,8 milioane de euro.

VIDEO Auto Media

viewscnt
Afla mai multe despre
bugatti
masina