Vânzările de automobile din China sunt în scădere, în pofida succesului mașinilor hibride plug-in

Vânzările de automobile din China sunt în scădere, în pofida succesului mașinilor hibride plug-in
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Vânzările de automobile pe piața chineză, cea mai mare din lume, au scăzut în ritm anual cu 5,8% în aprilie, arată datele publicate vineri de Asociația Producătorilor Auto din China (CPCA), războiul prețurilor și subvențiile nereușind să-i atragă pe consumatori, care sunt prudenți în legătură cu cheltuielile masive, pe fondul redresării lente a economiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Și ponderea vehiculelor propulsate cu forme noi de energie (NEV) a atins un nou nivel record, deschizând calea ca Beijingul să-și îndeplinească rapid obiectivele de mediu, vânzările de vehicule electrice (EV) încă sunt mai reduse decât cele de hibride plug-in (PHEV).

Producția de carne a României, în creștere. La oi și capre aproape s-a triplat CITEȘTE ȘI Producția de carne a României, în creștere. La oi și capre aproape s-a triplat

În aprilie, vânzările de automobile s-a situat la 1,55 milioane de unități, un declin de 9,6% față de martie, când se înregistrase un avans de 5,7%, scrie Agerpres.

Vehiculele propulsate cu forme noi de energie au reprezentat 43,5% din totalul vânzărilor de automobile, un record lunar, după ce în prima jumătate din aprilie depășiseră pragul de 50%. Obiectivul Chinei este ca 45% din mașinile vândute să fie vehiculele propulsate cu forme noi de energie, până în 2027.

Vânzările EV au urcat cu 12,1% în aprilie, față de un avans de 10,5% în martie, în timp ce vânzările PHEV au crescut cu 64,2%, față de o expansiune de 75,4% în martie.

Segmentul PHEV, care înregistrează un avans mai rapid din 2022, a stimulat succesul producătorului auto chinez BYD, reprezentând 57% din totalul vânzărilor de automobile ale companiei în aprilie.

Ponderea Chinei pe piața globală a PHEV a ajuns la aproape 70% în primul trimestru, arată datele CPCA.

Producătorii auto din Japonia, pionierii tehnologiilor hibride, au ajuns în urma companiilor chineze, pe plan mondial.

Pentru a stimula cererea, China a anunțat subvenții de până la 10.000 yuani (1.380 dolari) pentru fiecare automobil înlocuit. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini