Uzina Mercedes din Ungaria - investiție pierdută de România - concediază angajați pe fondul trecerii la producția de mașini electrice

Uzina Mercedes din Ungaria - investiție pierdută de România - concediază angajați pe fondul trecerii la producția de mașini electrice
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 31 iul 2024

Uzina Mercedes-Benz din Kecskemét (Ungaria) a trecut de la trei la două schimburi de funcționare zilnică, pe fondul trecerii la producția de vehicule electrice, simultan fiind disponibilizați 100 de lucrători temporari.

Această mișcare are scopul de a adapta liniile de producție la noi platforme și modele viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România și a produs prima anvelopă la mega-investiția de la Oradea, semnează un împrumut de 150 milioane euro tot pentru producția din România. „Fabrica noastră face istorie.\ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România și a produs prima anvelopă la mega-investiția de la Oradea, semnează un împrumut de 150 milioane euro tot pentru producția din România. „Fabrica noastră face istorie."
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Deși nu se așteaptă ca cei 4.500 de angajați permanenți ai companiei să fie afectați direct, aproximativ 100 de lucrători temporari au fost concediați din cauza reducerii volumului de muncă.

Situația reflectă provocări mai ample din industria auto, unde trecerea globală la vehiculele electrice provoacă perturbări.

Uzina Mercedes, ca și cea a BMW, a fost una dintre investițiile pierdute de România în fața Ungariei, în principal din cauza infrastructurii rutiere deficitare.

Ulterior, în 2019, Mercedes a deschis în România, la Sebeș, o fabrică pentru cutii de viteze automate, cu 200 milioane euro, iar în februarie anul trecut a anunțat că demarează construcția unei noi fabrici, în valoare de 130 de milioane de euro.

Valoarea totală a investițiilor realizate la Sebeș depășește 600 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
ungaria