Un nou mare oraș interzice trotinetele electrice închiriate. Licențe anulate

Un nou mare oraș interzice trotinetele electrice închiriate. Licențe anulate
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicațiilor mobile după ce cei trei operatori licențiați din oraș nu au reușit să pună în aplicare limite privind circulația clienților lor sau să controleze parcarea acestora, a anunțat primarul Jose Luis Martinez-Almeida, într-un comunicat, potrivit Reuters.

Martinez-Almeida a declarat că licențele Lime, Dott și Tier Mobility vor fi anulate începând din luna octombrie și că orașul nu intenționează să acorde noi licențe niciunui alt operator, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO După 10 ani, Volvo prelungește viața lui XC90, pentru a satisface cererea de mașini cu motoare cu combustie CITEȘTE ȘI FOTO După 10 ani, Volvo prelungește viața lui XC90, pentru a satisface cererea de mașini cu motoare cu combustie
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„S-a constatat că piața este incapabilă să îndeplinească cerințele stabilite de primărie pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță pentru cetățeni”, a precizat Martinez-Almeida, în comunicat.

Așa-numitul sistem de închiriere a trotinetelor electrice a stârnit opoziție în orașele din întreaga lume din cauza conducerii imprudente a acestora de către clienți pe străzi și trotuare și a parcării lor la întâmplare, fapt care aglomerează adesea spațiile publice.

VIDEO Autostrada Sibiu – Pitești, primul tunel forat: „Constructorii sunt bine mobilizați, autostrada prinde contur”. Când va fi gata CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada Sibiu – Pitești, primul tunel forat: „Constructorii sunt bine mobilizați, autostrada prinde contur”. Când va fi gata

Din mai 2023, consiliul municipal din Madrid a reglementat piața de închiriere a trotinetelor electrice, autorizând doar companiile Dott din Amsterdam, Tier Mobility din Germania și Lime din SUA, ale căror trotinete sunt disponibile pe aplicația Uber.

Aceste companii au fost autorizate să închirieze fiecare 2.000 de scutere.

Cei trei operatori trebuiau să ofere primăriei acces la datele lor și li s-a ordonat să pună în aplicare tehnologii care să îi oblige pe clienții lor să lase trotinetele doar în zonele autorizate și să îi împiedice să le închirieze pe străzile rezervate pietonilor sau în apropierea parcurilor istorice.

FOTO Umbrărescu primește de la stat un nou contract de autostrăzi CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu primește de la stat un nou contract de autostrăzi

Operatorii nu au reușit să îndeplinească aceste condiții, se arată în comunicatul primarului din Madrid, care a precizat că aceștia au la dispoziție 20 de zile pentru a face apel la decizie.

Madridul calcă astfel pe urmele Parisului, care anul trecut a interzis închirierea de trotinete electrice, în urma unei consultări publice.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
madrid
paris
trotinete
lime