Digi lansează un mesaj de atenționare către clienți

Digi lansează un mesaj de atenționare către clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

DIGI România a publicat o serie de explicații extrem de importante în încercarea de a-i informa pe clienții săi din România în legătură cu măsurile importante pe care trebuie să le ia, pentru a își ține datele în siguranță. Compania subliniază importanța evitării dezvăluirii informațiilor sensibile, precum adresa de e-mail, numele de utilizator, parolă, CNP-ul sau orice alte detalii legate de conturile personale.

DIGI România afirmă că împărtășirea acestor informații poate facilita accesul neautorizat la conturi, ceea ce expune utilizatorii la riscuri majore de furt de identitate și fraudă. În ultimii ani, atacurile de tip phishing au devenit din ce în ce mai frecvente, fiind gândite pentru a colecta informații personale sau financiare de la victimele neavizate, arată IDevice.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din Elveția CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din Elveția
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Un exemplu comun de phishing este primirea unui SMS sau e-mail neașteptat, care solicită detalii despre conturile personale. Aceste mesaje par să provină de la instituții de încredere, dar, în realitate, sunt tentative de fraudă. Utilizatorii sunt sfătuiți să nu instaleze aplicații și să nu acceseze site-uri web pe baza recomandărilor venite din surse necunoscute sau neverificate.

DIGI România recomandă ferm să se acorde atenție maximă surselor de unde se descarcă aplicațiile sau se accesează site-urile. Aplicarea acestei măsuri simple poate preveni instalarea de software malițios și compromiterea dispozitivelor personale. În loc să urmați linkurile primite prin SMS sau e-mailuri, care pot redirecționa către site-uri false sau periculoase, este indicat să accesați direct adresa oficială a unui site în browser sau să folosiți aplicația oficială de pe telefonul mobil.

VIDEO Hagi deschide un hotel, pentru Academie CITEȘTE ȘI VIDEO Hagi deschide un hotel, pentru Academie

În mod special, utilizatorii sunt avertizați să nu acceseze site-ul sau aplicația digi.ro din link-uri primite prin SMS. Introducerea manuală a adresei în browser sau deschiderea aplicației oficiale este cel mai sigur mod de a evita astfel de tentative de fraudă.

DIGI România le recomandă să fie precauți cu privire la apelurile telefonice neașteptate, în special cele provenite din străinătate, de la numere necunoscute. Aceste apeluri pot încerca să obțină informații personale sau să inducă utilizatorii în eroare pentru a descărca software malițios. În aceste cazuri, este recomandat să nu furnizați niciun fel de date și să întrerupeți apelul.

OMV Petrom externalizează din nou servicii CITEȘTE ȘI OMV Petrom externalizează din nou servicii

DIGI România afirmă că, pentru a asigura protecția informațiilor personale, să accesați conturile de client doar prin intermediul site-urilor oficiale și securizate. Verificați întotdeauna URL-ul site-ului înainte de a introduce datele de autentificare. Această este una dintre cele mai simple și eficiente metode de a preveni accesul neautorizat și de a va păstra informațiile în siguranță.

Într-o lume digitală din ce în ce mai vulnerabilă la atacuri cibernetice, DIGI România sfătuiește utilizatorii să fie mereu vigilenți și să adopte măsuri de siguranță atunci când accesează conturile online. Evitarea linkurilor nesigure și verificarea surselor de aplicații și site-uri sunt pași esențiali în prevenirea fraudelor și protejarea datelor personale.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
mesaj