ULTIMA ORĂ Înmatriculările de autoturisme au scăzut dramatic. Un model de import a depășit Jogger și Sandero

ULTIMA ORĂ Înmatriculările de autoturisme au scăzut dramatic. Un model de import a depășit Jogger și Sandero
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 sep 2024

Înmatriculările de autoturisme din România au înregistrat un declin substanțial în luna august, potrivit primelor date, analizate de Profit.ro, fiind raportate scăderi și pe segmentul de LCV.

Piața auto din România a scăzut cu 18,13% în luna a opta, la un volum total de 14.793 de unități, cu peste 3.000 mai puține decât în urmă cu un an. Segmentul de autoturisme a înregistrat un volum de 9.972 unități înamtriculate, cu 22,64% mai puține decât în august 2023, adică aproximativ 3.000 de autoturisme în minus.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Uzina BMW de lângă România pornește prima secție, una unică. Primele mașini electrice - produse inclusiv cu ajutorul angajaților români. Ungaria vs România CITEȘTE ȘI FOTO Uzina BMW de lângă România pornește prima secție, una unică. Primele mașini electrice - produse inclusiv cu ajutorul angajaților români. Ungaria vs România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe segmentul LCV, scăderea a fost de 19,94%, cu un minus de circa 200 de vehicule, la un volum de 1.012 unități.

În segmentul de autoturisme, conform DRPCIV, cele mai vândute mărci au fost Dacia, cu un total de 2.374 vehicule înmatriculate, în scădere foarte mare, cu 38%, urmată de Hyundai, care reușește o creștere foarte mare, de 82,5%, cu 1031 autoturisme, iar pe locul al treilea s-a clasat Toyota, care a raportat o scădere mică, de 4 procente, cu 931 vehicule. VW, Skoda și Ford s-au clasat pe locurile următoare, toate trei cu scăderi mari, cu două cifre.

Șeful VW Group justifică posibila închidere de fabrici: „Industria europeană de automobile se află într-o situație foarte serioasă” CITEȘTE ȘI Șeful VW Group justifică posibila închidere de fabrici: „Industria europeană de automobile se află într-o situație foarte serioasă”

Cele mai vândute modele din august au fost Logan, care revine pe primul loc, dar cu o scădere mare, de 26% a numărului de unități înmatriculate (951 unități), urmat de Duster (-21%, 792 unități) și de marea surpriză a lunii, Hyundai Tucson, care urcă pentru prima dată pe locul al treilea în vânzările din România, cu 515 unități înmatriculate, creștere de 132%.

Jogger și Sandero s-au clasat doar pe 4 și 5, cu 305 și, respectiv, 301 exemplare înmatriculate și scăderi de 22% și, respectiv, 37%.

Nu este foarte clar care au fost cauzele acestei scăderi drastice a pieței auto, calendarul Programului Rabla putând fi însă unul dintre motivele din spatele acestor cifre slabe.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari romania
piata auto romania
piata auto
inmatriculari europa
inmatriculari dacia