ULTIMA ORĂ Grupul german Schaeffler renunță la sute de angajați în România

ULTIMA ORĂ Grupul german Schaeffler renunță la sute de angajați în România
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:38

Compania germană Schaeffler ar urma să concedieze până la finele acestui an 800 de persoane din cei aproape 5.000 de angajați ai fabricii de la Cristian.

Problemele companiei au apărut recent, când au fost trimiși în șomaj tehnic, două luni la rând, aproape 1.000 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia CITEȘTE ȘI FOTO Renault Duster a intrat în producție în România, până pornește fabrica din Turcia
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Fabrica de la Cristian este total dependentă de comenzile venite din Germania, iar investitorii străini trec printr-o criză economică masivă, arată BizBrașov.

„Mediul de afaceri în care operăm rămâne provocator, afectând divizia noastră de Rulmenți și Soluții Industriale, care se confruntă cu obstacole persistente. În acest context, ne adaptăm constant la condițiile pieței și explorăm toate opțiunile disponibile pentru a ne menține capacitatea competitivă pe termen lung, luând în considerare și măsuri voluntare, și fluctuația naturală a personalului”, a transmis compania.

Grupul german Schaeffler, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, este unul dintre cei mai mari angajatori din România.

Renault vinde un pachet din compania de reciclare a mașinilor unui gigant al deșeurilor. „ O mașină este reciclabilă în procent de 85%.” CITEȘTE ȘI Renault vinde un pachet din compania de reciclare a mașinilor unui gigant al deșeurilor. „ O mașină este reciclabilă în procent de 85%.”

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale.

Schaeffler a anunțat săptămâna trecută că a finalizat fuziunea cu producătorul de componente pentru vehicule electrice Vitesco Technologies, inclusiv în România. Tranzacția a fost anunțată acum aproape un an. După fuziune, prezența Schaeffler în România va fi astfel compusă din patru locații în Brașov, Timișoara, Iași și Sibiu, cu peste 8.500 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
schaeffler
angajati
brasov