Proiectele de centrale electrice pe gaze care să înlocuiască producția de energie electrică din cărbune la Complexul Energetic Oltenia sunt în întârziere cu un an și și jumătate, a transmis Pavel Nițulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul Profit Energy.forum - Energia românească post-plafonare - Ediția a VIII-a.
Evenimentul este organizat cu sprijinul ACUE, Artenie Secrieru & Partners, Black Sea Oil&Gas, CEC Bank, D&B David și Baias, ENGIE, Electrica Furnizare, E-ON, Hidroelectrica, Nova Power and Gas, Nuclearelectrica, OMV Petrom, PPC, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Romgaz, Rompetrol, Tinmar Energy, Transgaz
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
“Complexul Energetic Oltenia a demarat un plan de restructurare într-un moment neprielnic pentru el, la începutul anilor 2020. Trecerea de la lignit, un combusitiil poluant, la gaze naturale, agreată de toți – da, suntem în întârziere, probabil se va întârzia cu un an și jumătate față de termenul de implementare, sau, dacă se grăbesc, poate întârzierea ser va reduce la un an. Mai puțin de un an, eu nu văd cum”, a explicat oficialul guvernamental.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia presupune închiderea treptată a grupurilor pe cărbune și construcția de parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 735 MW și de centrale pe gaze, una la Turceni, de 475 MW și alta la Ișalnița, de 850 MW.