Uzina Ford de la Craiova și-a reluat activitatea, dar o treime dintre angajații care au contract pe perioadă determinată nu vor mai continua să lucreze în fabrică.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Motivele țin de volumul scăzut al pieței auto din Europa, conform informațiilor Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Contextul nefavorabil în care se află industria auto la nivel global și, mai ales, european, a determinat producătorul Ford să limiteze numărul de angajați din uzina de la Craiova, corespunzător cererii pieței și, implicit, producției. Deoarece fabrica este nevoită să mențină o parte dintre angajați în șomaj tehnic, soluția aleasă pentru reducerea costurilor a fost să nu mai prelungească contractele pe perioadă determinată.
"Compania noastră revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei în care operăm, o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite” au declarat pentru Profit.ro reprezentanții Ford România.
CITEȘTE ȘI Progrese în reglementarea recunoașterii facialeAstfel, pentru 213 persoane cu un contract pe perioadă determinată nu vor mai fi prelungite înțelegerile, din totalul de 670 astfel de contracte, arată și Jurnal de Craiova.
Se va ține cont de nota de la evaluare și de rebalansarea posturilor de producție. În funcție de demisii sau pensionări anticipate, acest număr poate să mai scadă.
Neprelungirea contractelor se face săptămânal, în funcție de data expirării acestora. Ford România are peste 6.300 de angajați.
Ford a reluat recent producția de la Craiova, după ce angajații au fost trimiși în șomaj tehnic.
Potrivit informațiilor transmise anterior de companie, încă nu se lucrează în schimbul al treilea, atâta timp cât cererea nu va reveni la un nivel care să justifice acest lucru. Situația a fost confirmată de reprezentanții Ford inclusiv pentru acest moment, fiind vorba despre circa 1.600 de persoane aflate încă în șomaj tehnic.