Stellantis a intrat într-un nou ciclu de schimbări. A treia demisie în ultimele săptămâni

Stellantis a intrat într-un nou ciclu de schimbări. A treia demisie în ultimele săptămâni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mai 2024

Conducerea Stellantis a intrat într-un nou ciclu de schimbări, așa cum a devenit obișnuit pentru compania condusă de Carlos Tavares. Schimbările includ și o demisie.

Noul șef de vânzări și marketing al întregului grup Stellantis va fi, de la 1 iunie, Luca Napolitano, cel care este și CEO al mărcii Lancia. El îl înlocuiește pe Thierry Koskas, care este și CEO al mărcii Citroen. Potrivit anunțului companiei, mișcarea îi va permite lui Koskas să se ocupe de dezvoltarea mărcii franceze, care încearcă să intre în competiție directă cu Dacia.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Meridian Taxi încheie un parteneriat cu Revolut. Șoferii vor avea pentru pasageri un aparat special CITEȘTE ȘI FOTO Meridian Taxi încheie un parteneriat cu Revolut. Șoferii vor avea pentru pasageri un aparat special
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În locul său, Luca Napolitano mizează pe experiența în vânzări din zona comercilă, de flote, și în activitățile de dezvoltare de rețele de dealeri.

O a doua mutare este numirea lui Olivier Bourges, care până acum a fost șeful Biroului de Afaceri Publice, în funcția executivă de Chief Customer Experience Officer, rămasă liberă după demisia lui Richard Schwarzwald. Este a treia demisie din Stellantis, în ultima perioadă, după cea a lui Tim Kuniskis, CEO Dodge și Ram, și cea a lui Jason Stoicevich, șeful vânzărilor Stellantis în SUA.

Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț CITEȘTE ȘI Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț

Olivier Bourges va coordona îndeplinirea planului strategic Dare Forward 2030 în privința satisfacției clienților. Conform planului, Stellantis și-a propus să ajungă numărul 1 în industria auto la acest capitol.

În locul lui Olivier a fost numită Clara Ingen-Housz , care s-a alăturat grupului la începutul anului 2024 și va conduce Biroul Corporativ Global și al Afacerilor Publice, urmând să devină membră a Top Executive Team.

FOTO Grecii au adus utilajul Varvara și au început să sape al doilea cel mai lung tunel feroviar din România. \ CITEȘTE ȘI FOTO Grecii au adus utilajul Varvara și au început să sape al doilea cel mai lung tunel feroviar din România. "Este o capodoperă inginerească."

„Vreau să profit de această ocazie pentru a-i mulțumi călduros lui Richard pentru dinamismul său și angajamentul său total față de clienții noștri, precum și pentru contribuția sa la primii ani ai Stellantis. Îi doresc tot ce este mai bun”, a spus Carlos Tavares, CEO al Stellantis. „De asemenea, am încredere în capacitatea lui Thierry de a impulsiona creșterea mărcii Citroën, cea a lui Olivier de a spori satisfacția clienților și o felicit călduros pe Clara pentru numirea ei în echipa de management a Grupului, astfel încât să continuăm să implementăm planul Dare Forward 2030”, a transmis Carlos Tavares, odată cu noile numiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
demisie stellantis
top management stellantis