Spania a blocat preluarea producătorul de trenuri Talgo de către un consorțiu din Ungaria

Spania a blocat preluarea producătorul de trenuri Talgo de către un consorțiu din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Guvernul spaniol a blocat o ofertă publică de preluare lansată de consorțiul ungar Ganz Mavag Europe pentru constructorul feroviar spaniol Talgo, apreciind că această tranzacție ar "antrena riscuri pentru securitatea națională și ordinea publică", transmite AFP.

Consiliul de miniștrii de la Madrid a decis „să nu aprobe investiția străină directă la Talgo S.A. lansată de Ganz Mavag Europe Private Limited, din motive ce țin de protejarea intereselor strategice și a securității naționale a Spaniei”, se precizează într-un comunicat publicat de Ministerul spaniol al Economiei, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Primarul Emil Boc, despre finanțarea lucrărilor la proiectul metroului: ”În toamnă sosesc cârtițele” CITEȘTE ȘI Primarul Emil Boc, despre finanțarea lucrărilor la proiectul metroului: ”În toamnă sosesc cârtițele”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În luna martie a acestui an, consorțiul Ganz Mavag Europe Private Limited, din care fac parte grupul feroviar Magyar Vagon și fondul deținut de statul ungar Corvinus Zrt., a lansat o ofertă publică, în valoare de 619 milioane de euro, pentru preluarea tuturor acțiunilor la constructorul feroviar spaniol Talgo, producătorul celebrelor trenuri de mare viteză AVE.

Autoritatea de reglementare a pieței bursiere din Spania (CNMV) a suspendat tranzacționarea acțiunilor Talgo, ca urmare a informațiilor apărute în media cu privire la veto-ul exprimat de guvernul de la Madrid la oferta consorțiului ungar.

Oficialii spanioli au declarat în repetate rânduri că Talgo este o companie strategică, dat fiind accesul său la informații sensibile cu privire la rețeaua feroviară din Spania, și pe cale de consecință, asupra securității naționale.

Înființat în anul 1942, Grupul Talgo este principalul furnizor de trenuri pentru compania feroviară spaniolă Renfe. Compania, la care principalul acționar este fondul de investiții Trilantica, exportă trenuri în special în Germania, Arabia Saudită, Danemarca, Egipt și SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
trenuri
talgo