Șeful VW Group justifică posibila închidere de fabrici: „Industria europeană de automobile se află într-o situație foarte serioasă”

Șeful VW Group justifică posibila închidere de fabrici: „Industria europeană de automobile se află într-o situație foarte serioasă”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 sep 2024

Volkswagen a anunțat angajații că are nevoie de măsuri de austeritate pentru a-și îndeplini planul de restructurare care prevede reduceri de până la 10 miliarde de euro în următorii doi ani. Planul suferă deja din acest an, fiind imposibil de tăiat circa 3 miliarde de euro, de aceea managementul s-a gândit la reduceri de personal și închiderea unor unități.

Conducerea mărcii VW a anunțat printr-un mesaj transmis angajaților și rețeaua de dealeri, după cum relatează presa din Germania, că locurile de muncă în cadrul companiei nu vor mai fi garantate, conform acordurilor anterioare cu sindicatele, din cauza nevoii de măsuri de austeritate.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Greve pe mai multe aeroporturi CITEȘTE ȘI ANUNȚ Greve pe mai multe aeroporturi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Posibile închideri de unități din cauze operaționale vor putea conduce la restructurarea personalului, cel puțin o uzină fiind în pericol să se închidă, conform anunțului făcut de Thomas Schafer, CEO al mărcii VW, în ședința de management, la finalul căreia s-au anunțat noile decizii.

Oliver Blume, CEO al VW Group, a făcut o declarație destul de gravă, pentru a sublinia importanța deciziei. „Industria europeană de automobile se află într-o situație foarte serioasă și provocatoare. Mediul economic a devenit și mai dificil și noi furnizori intră în forță în Europa", a spus el, potrivit mesajului transmis. „În plus, Germania în special rămâne în urmă în ceea ce privește competitivitatea”, a mai spus Blume în declarația sa.

VW nu reușește să-și atingă obiectivele de reducere a costurilor. Minus 2 miliarde de euro pentru 2024. Compania a eliminat schimburile de noapte la toate unitățile de producție din Germania CITEȘTE ȘI VW nu reușește să-și atingă obiectivele de reducere a costurilor. Minus 2 miliarde de euro pentru 2024. Compania a eliminat schimburile de noapte la toate unitățile de producție din Germania

La rândul lui, Thomas Schafer, CEO al mărcii VW, cea care este direct vizată de restructurare, spune că planul trebuie intensificat. „Vânturile potrivnice au devenit semnificativ mai puternice. Trebuie să intensificăm totul și să creăm condițiile pentru a avea succes pe termen lung”.

Prima reacție a venit din partea Consiliului Întreprinderii, Daniela Cavallo, care până acum a susținut unele măsuri ale conducerii, anunțând că „Cu mine aici nu vor fi închideri de uzine la VW! Acest lucru pune în pericol VW în sine și, implicit, brandul de bază al grupului. Ne vom apăra cu înverșunare”.

VIDEO&FOTO Centura Capitalei, relansată. Va fi lărgită după blocaj CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Centura Capitalei, relansată. Va fi lărgită după blocaj

Ea a mai precizat că vede o soluție diferită. „În loc să treacă acum la ofensivă și să contracareze eșecurile trecutului cu un plan de viitor, Consiliul de Administrație anunță măsuri de austeritate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw restructurare
inchidere fabrici vw
oliver blume