Principala magistrală feroviară din Germania va fi închisă timp de cinci luni pentru modernizare

Principala magistrală feroviară din Germania va fi închisă timp de cinci luni pentru modernizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a anunțat joi că, începând de luni, va închide timp de cinci luni principala magistrală feroviară care face legătură între centrul financiar Frankfurt și sudul țării, pentru a putea efectua lucrări de modernizare în valoare de 1,3 miliarde de euro, informează Reuters.

În prezent, magistrala feroviară Frankfurt - Mannheim este congestionată și întârzierile apărute pe acest sector pot avea un impact major în alte părți din rețeaua feroviară germană, care se întinde pe 33.000 de kilometri, precum și asupra trenurilor din țările vecine, precum Elveția și Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Importurile de mașini chinezești în Rusia, afectate serios de sancțiunile SUA asupra băncilor. În paralel, producătorii chinezi iau cu asalt piața din UE CITEȘTE ȘI Importurile de mașini chinezești în Rusia, afectate serios de sancțiunile SUA asupra băncilor. În paralel, producătorii chinezi iau cu asalt piața din UE
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Starea căilor ferate din Germania a ajuns în atenția internațională în timpul turneului Euro 2024, fanii plângându-se de trenurile aglomerate și perturbările apărute în timpul călătoriei, scrie Agerpres.

Chiar dacă operatorul de stat Deutsche Bahn a cumpărat sute de trenuri moderne de mare viteză ICE în ultimii ani, multe tronsoane de cale ferată, macazuri și alte infrastructuri au nevoie de reparații sau modernizări.

Datele publicate de Deutsche Bahn arată că în luna iunie puțin peste jumătate dintre trenurile care au circulat pe distanțe lungi au ajuns la timp. În realitate, este posibil ca și mai multe trenuri să fie afectate pentru că operatorul german consideră un tren drept întârziat dacă ajunge cu cel puțin șase minute mai târziu. Conexiunile anulate nu sunt luate în calcul.

Investiția de 1,3 miliard de euro pe care Deutsche Bahn vrea să o facă pentru modernizarea magistralei Frankfurt - Mannheim este una semnificativ mai mare față de estimarea inițială de 500 de milioane de euro pentru acest proiect. Pe parcursul următoarelor cinci luni, compania germană va reface 140 de kilometri de cale ferată și cabluri aeriene, va moderniza 20 de gări și va înlocui peste 150 de macazuri.

Deutsche Bahn speră că perturbările de-a lungul magistralelor modernizate vor scădea cu 80%. În total, operatorul german intenționează să renoveze 40 de coridoare feroviare pentru a stabiliza sistemul. Următoarea renovare majoră este programată să fie făcută anul următor la magistrala feroviară dintre Berlin și Hamburg, cele mai populate orașe din Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
tren